//

ФЕЙКИ РАШИСТСЬКОЇ ПРОПАГАНДИ ПРО НАЧЕБТО «ЛІКВІДАЦІЮ» ЗНАКОВИХ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ І… АМЕРИКАНСЬКИХ ГЕНЕРАЛІВ – Без Брехні

ФЕЙКИ РАШИСТСЬКОЇ ПРОПАГАНДИ ПРО НАЧЕБТО «ЛІКВІДАЦІЮ» ЗНАКОВИХ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ І… АМЕРИКАНСЬКИХ ГЕНЕРАЛІВ

Постановочними, режисованими кадрами з вигаданими перемогами рашистів зараз вже не здивуєш – пропаганда чи не щодня вкидає силу силенну таких нісенітниць. Останній примітивний фейк – захоплення в полон кадирівцями нібито розвідника полку «Азов» у Маріуполі, який виявися відомим маріупольським безхатченко, якого швидко впізнали громадяни міста, коли відео розлетілося соцмережами.

Крім того, рашисти часто розповсюджують фейки про нібито ліквідацію тих чи інших знакових військових та навіть – американських генералів. Ми зробили добірку таких вкидів.

 

УКРАЇНСЬКА СНАЙПЕРКА БІЛОЗЕРСЬКА

Ще на першому тижні війни рашисти поширили фейк про те, що нібито, так звані військові, так званої динири, ліквідували відому українську снайпершу, офіцера ЗСУ Олену Білозерську.

На відео, яке було вкинуте у мережу, показували тіло жінки, яка була вдягнута у цивільне. Повідомлялося, що це саме та знаменита українська снайперша. І вона нібито «тікала з донбасу». Версія про цивільний одяг напевно з’явлася тому, шо пропагандисти знайшли у соцмережах фото Олени де вона з рушницею і у цивільному літньому одязі.

Фейк спростувала сама ж Олена Білозерська, опублікувавши пост на своїй сторінці у мережі Facebook: «Кажуть, це добра прикмета і я тепер житиму довго. А взагалі то ситуація сумна, бо вороги зняли на відео тіло якоїсь жінки, вдягненої у цивільне і заявили, що це відомий снайпер, скоріш за все Білозерська. Хто та загибла – невідомо. Схоже, що мирна мешканка…»

Нагадаємо, що до 2014 року Олена була журналістською і блогеркою. З початком війни на Донбасі жінка вступила у батальйон «Правого сектора» і оволоділа навичками снайпера. У 2018 році закінчила офіцерські курси при Національному Університеті оборони України та підписала контракт з ЗСУ. Нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

ЗНАМЕНИТИЙ КАНАДІЙСЬКИЙ СНАЙПЕР ВОЛЛІ

Про ліквідацію цього воїна рашистська пропаганда оголошувала вже … тричі! Останній раз Воллі «ліквідували» 28 березня. Але він і досі воює і нищить ворогів України. Одного разу снайпера типу, вбили у Маріуполі. Хоча насправді, на той момент він там не був.

Чому до особистості Валлі така увага рашистів?

Воллі – боєць королівського 22 полку з 12-річним військовим досвідом. Він воював із терористами в Іраку, Сирії та Афганістані. У звичайному житті Воллі – програміст і займається кодуванням. Має дружину та однорічний сина.

Про його професіоналізм ходять легенди –  снайпер може підстрелити до чотирьох десятки супротивників на день. Хоча сам Воллі каже, що все залежить від того, скільки ворогів з’явиться на горизонті: «Буде сто, вистрілю стільки ж разів. А якщо тільки один, то вб’ю лише його». Скільки на його рахунку уражених цілей – Воллі не розголошує.

АМЕРИКАНСЬКИЙ ГЕНЕРАЛ, ЯКИЙ «ЗАГИНУВ» ПІД МАРІУПОЛЕМ

8 квітня одна із рашистських телеграм-помийок опублікувала допис, що 28 лютого під Маруполем загинув Роджер Л.Клотьє молодший – американський генерал-лейтенант командуючий Сухопутним командування союзників.

Проте 5 квітня генерал несподівано «воскрес» на заході у Туреччині в Ізмірі – на фото із заходу він виступає на трибуні.

Напевно зрозумівши свою тупість і розраховуючи на таку ж тупу москальську аудиторію, рашисти запустили нову хвилю брехні – нібито генерала взяли в полон. Де? Ну звісно – у підземеллях  Маріуполя.

Ще по темі:

//
Exit mobile version