//

ФОТОФЕЙК. В’язнів Бухенвальду видають за полонених українців в Оленівці – Без Брехні

ФОТОФЕЙК. В’язнів Бухенвальду видають за полонених українців в Оленівці

Сумнівні акаунти та групи почали розганяти мережею фото худих, змучених чоловіків, які перебувають в якомусь бараці. Це фото часто супроводжує емоційна підводка типу: «Репост! Оленівка! 21 століття». Але світлина зроблена ще минулого століття, і на ній ви можете побачити в’язнів концтабору «Бухенвальд»  . http://surl.li/czuwy

 

На цьому спростування фейку можна і завершити, бо саме в підміні зображень розділених у часі на більш ніж 80 років і полягає неправда таких постів. Але спробуймо пояснити, чому поширення такої інформації зашкодить нашим військовополоненим та і не лише їм.

Як реагувати на такі повідомлення?

Якщо ви бачите дуже емоційні заклики до дії — зупиніться, не робіть репостів під впливом емоцій. Саме цього домагаються ті, хто робить такі вкиди

Якщо заклик до репосту супроводжується фото і у вас є сумнів – зробіть найпростіший пошук в Google по зображенню. Результат може вас здивувати, бо фото може ілюструвати зовсім іншу подію, з іншого історичного періоду.

Чим вище емоційність посту — тим більші шанси, що вас хочуть використати не на тому боці інформаційної війни.

І голоне…

Ми всі несамовито переживаємо за долю українців у ворожому полоні. З тієї інформації, що вже циркулює в інформаційному просторі, ми здогадуємося у яких важких і жорстких умовах вони перебувають у таких десятках колоній, як сумнозвісна Оленівка.

Але поширення неофіційної, недостовірної інформації ніяким чином не допоможи нашим людям. А може навпаки лише підняти градус напруги і знервованості у суспільстві, нашкодити зусиллям тих, хто бореться за визволення полонених.

Ще по темі:

//
Exit mobile version