//

Голова ВООЗ танцював в нічному клубі в шортах і топі | ФЕЙК – Без Брехні

Голова ВООЗ танцював в нічному клубі в шортах і топі | ФЕЙК

Серед користувачів Twitter поширюється відео, на якому нібито голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус танцює в нічному клубі в кольорових шортах і топі. До українського сегменту соціальної мережі наразі це відео не дійшло. А якщо дійде і ви побачите повідомлення про те, що ось такі «голуби керують ВООЗ», не вірте. До речі, на відео зафіксований момент з приватного життя людини, ким би вона не була. І як ми вже сказали, ця людина – не Тедрос Аданом Гебреісус.

ВЕРДИКТ: ФЕЙК

ПЕРЕВІРКА:

Цей відеофейк зафіксували вже в арабському і російському сегментах інтернету. Зокрема російський політик, публіцист Михайло Делягін так підписав неправдиве відео: «Знакомьтесь, это генеральный директор ВОЗ (Всемирной оргнаизации здравоохранения) Тедрос Адханом Гебрейсус. Как только вы услышите из серьезных источников что “ВОЗ сделал заявление”, просто вспомните какие голуби ей управляют».

 

За даними бразильського видання Jornal O Globo, відео було знято в лютому 2020 в барі міста Сантос (Бразилія).

Кадри передачі Domingão do Faustão на екрані телевізора, що на відео, допомогли журналістам з’ясувати точну дату зйомки – 16 лютого. Туніський портал Fatabyyano, який спеціалізується на перевірці фактів, знайшов користувача на ім’я Уілкер Васконселос. Саме він є автором відеомонтажу, проте чоловік публічно оголосив, що відео – це жарт через деяку схожість зовнішнього вигляду чоловіка на відео і глави ВООЗ. Крім того, сам Уілкер пізніше 23 червня опублікував пост в Twitter, в якому відео було позначено як помилкове.

«Мама, я потрапив в “O Globo”», – написав він.

До речі, якщо уважно подивитись на відео і порівняти кадри з фото Гебреісуса, можна помітити, що це дві різні людини. Чоловік на відео має шкіру більш світлого відтінку, у нього інша форма нижньої щелепи, вусів, вушних раковин і мочок. Але низька якість відео не спонукає до того, щоб вдивлятися.

Фото: factcheck.kz
//
Exit mobile version