//

Головний «український стратег» Володимир Гройсман, аби підкреслити досягнення на посту прем’єра, вдається до маніпуляцій – Без Брехні

Головний «український стратег» Володимир Гройсман, аби підкреслити досягнення на посту прем’єра, вдається до маніпуляцій

Одним із гостей ток-шоу «Головна тема», яка транслювалася на телеканалі «Україна» 19-го липня, був лідер партії «Українська стратегія» Володимир Гройсман. На передодні виборів до Верховної Ради діючий прем’єр-міністр України відповів на запитання соціально-економічного характеру. Тим самим, продемонструвавши власну позиції потенційним виборцям, щодо певних важливих тем. Саме з результатами виступу Володимира Гройсмана й довелося працювати команді «БезБ».

 

ТЕЗА 1: «Ми добилися зараз росту економіки 3 %»

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Володимир Гройсман, говорячи про економічні досягнення, оперується досить цікавою особливістю, котра не притаманна обраній для обговорення сфері, – узагальненню. Певно, ставлячи за мету, не демонстрацію реальних економічних показників України, а справлення враження на потенційних виборів та запевнення їх у вважливості власної кандидатури.

Говорячи подібне, Володимир Гройсман, наче підводить підсумок і одразу ж, демонструє результати на економічному поприщі. Проте, озвучуючи цифру у категорії «ріст економіки», котра дорівнює 3-м %, не береться до уваги нинішній показник, котрий становить 2,5 % у I кварталі 2019-го року порівняно з IV кварталом 2018-го року – 3,5 %. Тобто, ВВП України зменшилося на 1 %. Саме такі дані приводить Національний банк України.

Наведена інформація у вигляді зростання економіки у 3-и %, котра повинна продемонструвати досягнення політичного діяча, не є об’єктивною. Адже, не відповідає нинішній економічній ситуації в країні.

 

ТЕЗА 2: «На початок нашої діяльності черга в дитячі садочки була майже 100 тисяч дітей. Майже на 60 тисяч ми зараз зменшили цю чергу»

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Озвучене Володимиром Гройсманом, стосовно зменшення кількості дітей, котрі перебувають у черзі до дитячого садка, не є достовірним. Дійсну ситуацію демонструють дані Державної служби статистики України у категорії «дошкільна освіта в Україні». Згідно з цією інформацією, охоплення дітей закладами дошкільної освіти на території України, станом на 2016-й рік складає 57 %. А у 2018-му році – 58 %. Різниця між наведеними показниками складає усього 1-н %.

Одним із факторів, котрий зміг би вплинути на сформовану ситуацію є збільшення кількості місць у дитячих садках. Проте, відповідно до наданої інформації Держстатом, кількість місць у закладах дошкільної освіти, станом на 2016-й рік, становила 1125 тисяч, а у 2018-му році – 1156 тисяч.

Наведене ніяк не відповідає сказаному Гройсманом, щодо зменшення черги у 60 тисяч осіб.

 

Автор: Отюський Артем

 

//
Exit mobile version