//

ХТО БУВ НА ФЕЙКОВОМУ ЗАСІДАННІ КОЛАБОРАНТІВ З “КОМІТЕТУ ПОРЯТУНКУ” В ОКУПОВАНОМУ ХЕРСОНІ – Без Брехні

ХТО БУВ НА ФЕЙКОВОМУ ЗАСІДАННІ КОЛАБОРАНТІВ З “КОМІТЕТУ ПОРЯТУНКУ” В ОКУПОВАНОМУ ХЕРСОНІ

В заблокованій росіянами будівлі Херсонської обласної ради та Херсонської ОДА провели свої збори місцеві колаборанти, які обговорювали «співпрацю» з росією та подальші дії, називаючи себе навіть мером та заступником.

На чолі зборів був відомий проросійський «блогер» з Херсона Кирило Стремоусов, який до того був антивакцинатором, багатодітним батьком та поширювателем журналістських посвідчень всім бажаючим в спільноті «Журналісти Стремоусова». Засідали колаборанти в одній із зал заблокованої будівлі, куди не можуть потрапити ані українські чиновники, ані інші проукраїнські люди (правоохоронці, наприклад). Але ці — потрапили.

Відео про «збори» оприлюднив телеканал Russia Today (RT) на русском, який контролюється урядом росії. Відео ми також перевиклали і на своєму каналі, але про це — далі. Наразі — цікаве.

Хто проводив «засідання»

Отже, збори очолив Кирило Стремоусов: йому наразі оголосили підозру у держзраді. На відео поруч із ним (праворуч для глядачів) — Ігор Семенчев-молодший (колишній Голова Антонівської селищної ради, нинішній депутат Херсонської міської ради), Тетяна Кузьміч (колишня викладачка, нині — обвинувачена за статтею про держзраду, якій призначили обмежувальний захід, але відпустили під заставу). Ліворуч — Дмитро Савлученко (офіційний помічник депутатки Херсонської міської ради Ольги Співакіної) та ексмер Херсона Володимир Сальдо.

Також ми впізнали Георгія Кальонова. А тепер трошки більше про дійових осіб:

Відео цього заходу на російських сайтах з’явилось іще 10 березня — до проведення «мітингу» колаборантів 13 березня, де були присутні зазначені вище особи. Це віднайшли журналісти порталу новин Чесна влада.

Ось що пише про ці «збори» російський канал: «Новые власти Херсона заявили, что хотят наладить отношения с Россией. Общественники и политики города вместо Рады создали новый орган — Комитет спасения за мир и порядок. Туда вошли в том числе мэр Херсона, его заместитель, директор местного информагентства «Таврия Ньюс».

Представитель комитета Кирилл Стремоусов заявил, что регион хочет наладить с Россией торгово-экономические и cоциально-культурные связи. Так, власти Крыма уже заверили в готовности поставлять продукцию в Херсон — от овощей и фруктов до туалетной бумаги и горюче-смазочных материалов, сообщили в комитете. Также обсуждается возможность дистанционного поступления абитуриентов в российские вузы».

Цікаво, що Володимир Сальдо після «мітингу» 13 березня (на цьому «мітингу» лунали проросійські заяви учасників та бажання співпраці з росією, використовували також радянську символіку) навіть оприлюднив на своїй сторінці звернення, ніби брав участь у ньому, аби його зірвати та перешкодити створенню «ХНР». Але що тоді він робив за три дні до того на «засіданні» зі Стремоусовим, яке облетіло російські та вже українські ЗМІ, невідомо. Якщо раптом пост Володимира Сальдо видалять або змінять, надаємо скріншот та архівну копію.

До речі, у своєму пості Володимир Сальдо демонструє начебто переписку з Ольгою Співакіною, чий помічник Дмитро Савлученко також присутній на «зборах» у Стремоусова. Ольга повідомляє про «завтра», тобто переписка в найкращому випадку — від 12 березня. А «засідання» вже 10-го оприлюднили в російських медіа.

Реакція чинної влади

Варто зазначити, що під фразою «вошли в том числе мэр Херсона, его заместитель, директор местного информагентства «Таврия Ньюс» мається на увазі, скоріш за все, ексмер Володимир Сальдо, адже нинішній міський голова Ігор Колихаєв про цей захід дізнався зі ЗМІ і весь час перебуває на робочому місці в оточенні працівників Херсонської міської ради. Це нам зокрема підтвердили і в міській раді.

Також на дивний захід відреагував і чинний Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко: «Щиро вдячний херсонським колаборантам за полегшення роботи правоохоронних органів України. Після таких «засідань» все стає одразу прозорим і зрозумілим. Подивіться на «комітет спасіння Херсонщини» з недолугих політиканів, хабарників, розкрадачів, маргіналів та колишнього міського голови, який, до слова, підозрюється в цілій низці кримінальних злочинів!!! Уявіть, що вони принесуть городянам в якості спасіння?!

Напевно, тільки те, що і їх ідейний керівник путін приніс у наші домівки: розруху й хаос, а також зруйновані лікарні, школи, зубожіння людей і в кінці кінців – темряву!!! Херсон – це Україна!!! Географічно, політично, а головне – ментально!!! Наші люди – справжні Герої і живуть в місті-Герої, де точно не місце прихвостням окупантів!!! Незабаром ми подивимося, де будуть ці політикани після звільнення України від російських окупантів!!! Слава Україні!!! Слава Херсону!!!».

Реакція правоохоронців

17 березня зранку Херсонська обласна прокуратура повідомила, що розпочала провадження через створення псевдооргану влади на Херсонщині.

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за фактом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Установлено, що 16.03.2022 року місцеві колаборанти в будівлі Херсонської облради провели незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитета спасения «За мир и порядок» з метою переконання мешканців області у втраті здатності держави з управління регіоном та закликами до підтримки окупації РФ. Щоправда, російскі «медіа» про це засідання писали ще 10 березня.

До складу фейкового органу увійшли особи, які мають проблеми із законом та перебувають в полі зору правоохоронців за вчинення тяжких злочинів.

Своїми діями особи завдають шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. За вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Інформацію підготували наші колеги по Мережі з ресурсу Кавун.City

Ще по темі:

//
Exit mobile version