//

Кібератака на українські радіостанції: невідомі транслювали фейк про хворобу Зеленського – Без Брехні

Кібератака на українські радіостанції: невідомі транслювали фейк про хворобу Зеленського

Невідомі здійснили кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media (куди входить і радіо «Байрактар») і транслювали фейкову інформацію про хворобу президента України Володимира Зеленського. Про це повідомили на офіційній сторінці радіохолдингу TAVR Media у Facebook – інформують фактчекери проєкту «Брехунець».

 

Особи, які здійснили кібератаку, транслювали таке повідомлення: «Володимир Зеленський перебуває в реанімації в тяжкому стані. Тимчасово обов’язки президента України виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук».

Очевидно, цей запис озвучує не людина, а роботизований голос. Його можна отримати, наприклад, за допомогою сервісу GoogleПерекладач.

Інформацію про хворобу Зеленського спростували в радіохолдингу TAVR Media і заявили, що працюють над вирішенням проблеми.

«Наголошуємо, жодна інформація про проблеми із здоров’ям Президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності. В цей момент відповідні служби працюють над вирішенням цієї проблеми», – повідомили у TAVR Media.

До слова,  TAVR Media — один із найбільших радіохолдингів України. Компанія включає 9 радіостанцій: «Хіт FM», «Мелодія FM», «Radio Relax», «Наше радіо», «Classic Radio», «Radio Jazz», «Радіо Рокс» та «KISS FM», «Радіо Байрактар» і телеканали «М1» та «М2». До повномасштабного вторгнення РФ до України також включала «Русское радио Україна».

Радіохолдинг TAVR Media у своїх соцмережах постійно нагадує про те, що працює для перемоги України у війні і підтримує українську армію. Холдинг після повномасштабного вторгнення росії підтримав створення радіостанції української Перемоги «Радіо Байрактар». Очевидно, саме тому він став жертвою кібератаки і нескладно здогадатися, звідки «ростуть вуха» цього інциденту.

В Україні це не перший випадок кібератак з подальшою трансляцією роспропаганди. Нещодавно у Рівному російські окупанти зламали електронне табло обмінника та замість курсу валют транслювали пропагандистський напис «Расчет только в рублях, ZOV работайте, ребята».

 

 

//
Exit mobile version