//

У США люди померли після щеплення новою вакциною проти коронавірусу від Pfizer | НЕПРАВДА і МАНІПУЛЯЦІЯ, яку поширив телеканал “Прямий”! – Без Брехні

У США люди померли після щеплення новою вакциною проти коронавірусу від Pfizer | НЕПРАВДА і МАНІПУЛЯЦІЯ, яку поширив телеканал “Прямий”!

У США померли шестеро людей після щеплення американсько-німецькою вакциною Pfizer від коронавірусу”. З таким гучним заголовком вийшла новина на телеканалі “Прямий”. Пояснюємо, чому це маніпулятивна та неправдива інформація.

 

СПРОСТУВАННЯ

В заголовку не вказано, що йдеться про клінічні дослідження. Крім того. новині не пояснюється, що після не означає внаслідок. А це важливо. 

У своїй новині канал посилається на звіт Управління з питань якості продовольства і медикаментів (FDA) США. Даний документ оцінює клінічні дослідження, а також ефективність, безпеку вакцини тощо.

Під час клінічних досліджень фіксуються ВСІ випадки та побічні ефекти, які трапилася після щеплення з волонтерами, навіть, якщо це об’єктивно спричинила не вакцина. І це теж КЛЮЧОВИЙ момент.

Іншими словами, якщо у волонтера після вакцинації було запалення апендиксу або він блював, бо з’їв не свіжий бургер, це буде зафіксовано та задукоментовано для того, щоб надалі детально вивчити.

Тому подавати фразу: “В іншого добровольця через 60 днів після введення другої частини вакцини сталася зупинка серця”, неправильно без пояснення, чому це сталося і чому цей факт взагалі згадується. 

І що це може бути абсолютно не пов’язано з вакциною, враховуючи те, що пацієнт страждав на ожиріння, атеросклероз, а після щеплення пройшло 2 місяці.

Враховуючи той факт, що у клінічних випробуваннях брали люди з груп ризику, тобто такі, що мають хронічні захворюваннями, дуже помилково випустити новину, не вказавши про відсутність доказів того, що причиною зупинки смерті через два місяці після щеплення є вакцина.

Смерті зафіксовані не лише після вакцини, але й після плацебо. Це журналісти самі ж вказують в тексті: “Два пацієнти з групи плацебо померли від інфаркту та інсульту”.

Якщо подивитись оригінальний документ, то йдеться про 4 смерті у групі плацебо (A total of six deaths occurred in the reporting period (2 deaths in the vaccine group, 4 in placebo). 

Плацебо — це речовина, яка застосовуються при клінічному випробуванні ліків для виключення психотерапевтичного ефекту. Це, наприклад, може бути фізрозчин.

Отож, якщо деякі люди померли навіть після плацебо, чому в заголовок всі смерті виносяться як такі, що сталися “після вакцинації”? Це є викривлення реальної картини дослідження. 

Заголовок подається так, ніби в США вже розпочалася масова вакцинація проти коронавірусної хвороби. Але це не так. В документі йдеться лише про клінічні дослідження.

Наразі в новинах йдеться лише про те, що Сполучені Штати готуються до отримання та розповсюдження вакцини.

ВИСНОВОК:

Авторка: Наталія Бушковська

//
Exit mobile version