//

Маніпуляці про те, що Зеленський черевиком «поправив» українську символіку – Без Брехні

Маніпуляці про те, що Зеленський черевиком «поправив» українську символіку

У соцмережі Tik Tok поширили стоп-кадр з відео, де президент Володимир Зеленський нібито поправляє черевиком українську символіку http://surl.li/jfcvx.  Маніпулятивний підпис підкріплює суперечливий «кадр»: «Так-так, ногою поправляє символіку, бо то не його символіка».

У кадрі Зеленський  разом з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Вони покладали квіти до Меморіалу Оксамитової революції у Празі.

Допис у Tik Tok переглянули понад 20 тисяч користувачів. А скриншот з відео одразу розійшовся мережею, зокрема такі ж дописи публікували користувачі Facebook http://surl.li/jfcxh

Ми розібрались, чи дійсно президент України публічно понівечив національну символіку.

 

Президент України Володимир Зеленський відвідав Прагу 7 липня цього року. Глава держави разом із прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою вшанували чеську боротьбу та демократію біля меморіалу Оксамитової революції, про що повідомляється в офіційному телеграм-каналі президента http://surl.li/jfduk Власне, на цьому місці, перед стелою, глава держави начебто торкнувся черевиком української символіки. На відео, що виклали на офіційному телеграм-каналі президента, момент покладання квітів – не зафіксований.

Подію показали на екранах чеські телеканали, тож нам вдалось знайшли повне відео. Його опублікував на своєму сайті чеський медіаресурс Idnes. tv. http://surl.li/jfejx.

На ньому чітко видно, що під час покладання квітів жовто-блакитна стрічка потрапляє на взуття президента України. Проте, жодних додаткових рухів, схожих на «поправляння» національної символіки Володимир Зеленський не робить. Президент кладе квіти і відходить разом прем’єр-міністром Чехії від меморіалу. Саме момент відходу від символу пам’яті був зафіксований на стоп-кадрі.

Інші чеські ЗМІ, зокрема телеканал ČT24 теж оприлюднили відео з заходу. Воно має трохи інший ракурс http://surl.li/jffut

Щодо користувача, що опублікував стоп-кадр у Тік-Ток, то йому віри немає. Адже це ноунейм, на сторінці якого жодного особистого контенту. Лише згенеровані відео, направлені на дискредитацію президента України, першої леді та загалом законодавчої та виконавчої гілок влади.

ВИСНОВКИ

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Брехунець”

//
Exit mobile version