//

Маніпуляції лаврова про підрив Північного потоку та «мирни план» – Без Брехні

Маніпуляції лаврова про підрив Північного потоку та «мирни план»

15 вересня так званий очільник російського мзс виступав на посольському круглому столі з «питань врегулювання ситуації навколо України». Важко сказати, що вони там могли врегульовувати, але наговорити купу неправди та маніпуляцій по різних темах. Серед них можна виділити – відмову України від перемовин та підрив Північного потоку. Про те, де саме маніпулював лавров – далі у матеріалі.

 

МЕСЕДЖ 1 «Я рассчитываю, что страны, которые обращаются с инициативами по мирным переговорам, знают про этот запрет [Зеленского] и понимают, что мячик не на нашей стороне. Эти мячики, а их много, давным-давно на стороне киевского режима».

Мова йде про заборону вести перемовини з рф. Проте, лавров як завжди маніпулює, міняючи місцями причину та наслідки.

30 вересня, росія оголосила про анексію окупованих територій, які вона захопила у чотирьох областях України — як з 2014 року, так і з початку повномасштабної війни у лютому 2022-го. Це були частини Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

У відповідь на це Президент України Володимир Зеленський «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 вересня 2022 року «Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності» http://surl.li/diuzl

У самому рішення зазначалося:

«Ураховуючи результати засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та заслухавши членів Ради національної безпеки і оборони України, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

  1. Констатувати неможливість проведення переговорів з Президентом Російської Федерації В.Путіним.
  1. Схвалити текст Спільного звернення Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору.

З. Кабінету Міністрів України підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії Російської Федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців.

  1. В умовах ескалації з боку Російської Федерації Кабінету Міністрів України забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.
  1. Рекомендувати Верховній Раді України з метою підвищення стійкості держави прискорити прийняття відповідних законопроектів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку Російської Федерації.

Тобто, ні про який «м’ячик» на боці Києва мова не йде. Така постанова питання – маніпуляція. Рішення припинити перемовини стала відповіддю України на загарбницькі дії кремля.

 

МЕСЕДЖ 2. «Взорвали газопроводы ‘Северные потоки’ год назад, никто даже пальцем не пошевелил, чтобы провести расследование. Все заметается под ковер. Уже теперь говорят, что некие 5 или 6 украинцев, о которых ни Зеленский, никто другой не знал, решили похулиганить из-за любви к искусству, поэтому решили устроить такой террористический акт. Всем понятно, кто наживается на этой войне»

Не вдаючись в деталі розслідувань, слід згадати, що рф від самого початку переклала вину за скоєне на США, мовляв це у Вашингтоні зацікавлені у підриві, або підсадити Європу на свої енергоносії.

Щодо розслідування, то його ведуть Дані та Швеція за участю Німеччини. У липні Німеччини, Швеції та Данії направили лист до Ради безпеки ООН про перебіг розслідування, де вказали: «Жодне з розслідувань не завершене, і наразі ще неможливо сказати, коли їх буде завершено. Характер актів саботажу безпрецедентний, а розслідування складні». Зазначається, що поки що також неможливо достовірно встановити особи злочинців та їхні мотиви, особливо щодо питання про те, «чи керувала інцидентом держава або державний діяч». http://surl.li/ldqrc

Тобто питання ще відкрите і робота йде, про що сповіщено одну з вищих міжнародних структур. Тому заява лаврова – неправда і маніпуляція.

 

Матеріал підготовдено виданням “Запорізький центр розслідувань”

//
Exit mobile version