//

Маніпуляції щодо реакції президента Зеленського з приводу загибелі українських військових в зоні ООС – Без Брехні

Маніпуляції щодо реакції президента Зеленського з приводу загибелі українських військових в зоні ООС

Редакція «БезБ» – аполітичний проект в сенсі прихильності до тих чи інших персон, політичних партій. Протягом майже чотирьох років ми не раз демонстрували свою неупередженість. Головна мета проекту – виявляти факти маніпуляції, неправди та фейки. Не зважаючи на що, чи проти кого вони спрямовані – за для максимально достовірного інформування громадян про подію, явище.

Сьогодні частина суспільства займає як мінімум опозиційну позицію до діючого президента. І це є їх право, бо ми вільні у своєму виборі. Так само інша частина громадян налаштована не дуже в позитивному векторі по відношенню до минулої влади. Проте, коли одна або друга сторона вдається до відвертих маніпуляцій, щоб захистити, чи продемонструвати свою позицію – «БезБ» не можемо стояти осторонь.

Вчора на тлі трагічних подій на фронті, в соцмережах почали з’являтися відверто маніпулятивні пости про начебто «реакцію» президента Зеленського на загибель українських військових, на які фахівці «БезБ» звернули увагу.

 

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Як видно з посту, для ілюстрації реакції Володимира Зеленського на трагедію на фронті, використане фото, яке, безумовно, в даному контексті несе негативний зміст. Та чи відноситься воно до подій 6 серпня.

Заява речника Міністерства оборони України щодо ситуації на лінії зіткнення і втрати серед військових була оприлюднена 6 серпня.

Проте, фото у критичній публікації використане майже двотижневої давнини.

Як відомо, президент Зеленський 26 липня з родиною відвідав Одесу, де побував на концерті-зйомках «Ліги сміху». В той період про цю подію писало багато провідних українських ЗМІ: УНІАН, РБК, Обозреватель, НВ та інші.

Під час цього візиту фотокореспондентами і було зроблено дане фото – його використав, Обозреватель для ілюстрування репортажу з місця події.

Тобто по факту, фото не відноситься до подій 6 серпня (реакції президента), віддалене від події на 12 днів і має зовсім інше змістовне навантаження – емоції Володимира Зеленського на виступ команд «Ліги сміху». Використання даного фото в тому контексті, що міститься у пості із мережі Facebook – є маніпуляцією, вводить в оману з приводу дійсного перебігу подій.

Та чи  мала місце 6 серпня реальна реакція президента Зеленського на трагедію на фронті? І якщо була – то якою?

У другій половині дня 6 серпня на персональній сторінці Зеленського у  Facebook з’явилось його звернення.  Серед іншого воно містило заклик до лідерів країн-учасниць Нормандського формату, якомога раніше зібратися для проведення відповідних перемовин.

Крім того, зранку 7 серпня президент в Офісі скликав термінову нараду з ситуації в зоні ООС (передає УНІАН). На нараді присутні секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк, голова Генштабу Руслан Хомчак і представники ключових підрозділів ЗСУ.

Після наради відбувся брифінг де Володимир Зеленський повідомив, про заходи, які відбуваються в зоні бойових дій для посилення обороноздатності та безпеки, про те, що мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та анонсував розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

 

Автор: Олександр Довгодько 

//
Exit mobile version