//

Маніпуляції з Євробаченням: “професіоналізм” проти вдячності – Без Брехні

Маніпуляції з Євробаченням: “професіоналізм” проти вдячності

Наш народ після перемоги дуже щедрий: якщо наш виконавець переміг, то давайте друге місце віддамо друзям. Саме тому зараз несеться сварка соцмережами, бо українське журі дало братній Польщі нуль балів.

Ми не оцінюємо професіоналізм виконавців та журі, а лише наводимо логічні суперечності в аргументах

Аргументи глядачів

Меседж 1: Калуш заслужено перемогли

Українці згодні, що глядачі та журі інших країн вірно оцінили художню, артистичну та вокальну складову виступу представника України. Це неполітичний, а творчий конкурс і нам не віддали перемогу з жалю, солідарності, задля підтримки.

Меседж 2: Наше журі повинно було віддати полякам всі бали

Ті ж самі українські глядачі, які підтримують професіональну оцінку Калуш Оркестра, вимагають від журі віддати Польщі бали на знак вдячності за допомогу українському народу, а не як оцінку виконавця. І не бачать в цьому суперечності та приниження художніх здібностей польського виконавця.

Меседж 3: Голосування глядачів для голосування серцем

Саме голосування глядачів дає можливість проголосувати не зважаючи на об’єктивну художню якість номеру. Глядачі часто голосують за сусідів, з солідарності з якоюсь дружньою країною або щоб не дати перемогти «ворогам». Того самого вони очікують від своїх друзів чи сусідів. І глядачі з України віддячили Польщі за її підтримку, віддавши 12 балів.

Аргументи журі

Меседж 4: Пояснення голови журі

Голова журі Лисиця зазначив, що вдячний Польщі за її допомогу та підтримку, але голосування було неупередженим і всі країни отримали оцінки, на які на думку суддів заслужили. Яке місце Польщі віддав особисто він – не повідомив, пославшись на юридичну відповідальність за розголошення.

Меседж 5: Брехня від Ірини Федишин

Ірина Федишин вирішила виправдовуватися і показала, всупереч правилам, свій листок рейтингового оцінювання. В пості вона зазначила що віддала Польщі 10 балів і не розуміє, як так вийшло в сумі від усіх членів журі 0.  Проте в попередньому пості Ірина вказує, що віддала перше місце Британії, а 10 – Польщі.

Тут і криється маніпуляція артистки.

Оцінювання відбувається наступним чином.

На генеральній репетиції перед фіналом журі виставляє рейтингові місця для учасників. Рейтинг – від 1 до 24. Рейтингові бали сумуються і виводиться середнє арифметичне.

Якщо країна входить у першу десятку в рейтингу, то їй нараховуються відповідні бали, 12 за перше місце, 11 за друге і так далі у порядку спадання. Як бачимо, Польща посіла 11 місце в рейтингу українського журі, тому не отримала жодного балу для загального голосування.

Федишин поставила Польщі 10 місце в рейтингу, загалом середнє арифметичне від усіх членів журі дало 11 місце

Меседж 6: Маніпуляція від Андрія Капраля

Ще один член журі – вокаліст Пікардійської терції – у своєму розлогому пості теж намагався вибачатися, виправдовуватися, проте вдався до маніпуляцій та емоційних аргументів. Так він зазначає, що його обрали в журі, бо він саме професійний музикант, а не політик. І тут же він говорить, що важко обирати, коли тих, хто простягнув тобі руку помочі багато. Тобто виходить, що він все ж обирав не як професійний музикант, а як політик чи вдячний громадянин. Далі він перераховує країни, які простягали руку допомоги і з яких відповідно мав обирати. Польща, Велика Британія, Литва, Латвія, Естонія, Румунія. І нібито тому поставив Польщі 7 місце в рейтингу з 24. Проте і тут він маніпулює, адже окрім Британії, іншим перерахованим дружнім країнам він «віддячив» ще більше за Польщу: так Румунії він визначив 21 місце з 24, Естонії – 20, Литві – 11. Натомість Португалія отримала 2 місце, Греція 3, а Нідерланди 4 місце в рейтингу професіонала-неполітика і відповідно отримали свої бали від України під час голосування.

Кількість балів, які віддало журі та глядачі іншим учасникам /скріншот з офіційного сайту

Прикметно, що непрохідні Арменія (20 місце у фіналі) та Азербайджан (16 місце) отримали від Федишин та Капраля вищі бали аніж Польща. Це забезпечило їм 6 та 9 місця в українському рейтингу, і 5 та 2 бали в загальному голосуванні. Польща ж посіла 12 місце у фіналі.

До того ж Андрій Капраль стверджує, ще не знає, як обробляються бали, але вправно синхронно з іншими членами журі вивів на перше місце і дав 12 балів другу-Британії і так само одностайно «втопив» конкурента Іспанію, визначивши їй 24 місце в своєму рейтингу і нуль балів відповідно. Між тим Іспанія посіла третє місце на конкурсі, поступившись лише 7 балами Великій Британії. Тобто тут Андрій знав як рахують бали і підіграв Британії,  тоді де ж професіонал неполітик, чи слух та смак зрадили професіоналу і від не розчув вдалу пісню.

Отже, ми маємо маніпуляції з обох боків:

Ще по темі:

//
Exit mobile version