//

Маніпуляції ЗМІ на підготовці Путіна до застосування ядерної зброї – Без Брехні

Маніпуляції ЗМІ на підготовці Путіна до застосування ядерної зброї

ТСН вражає. 14 грудня це медіа видало новину під заголовком: “Послання для США та Заходу: Путін готує до застосування потужну ядерну ракету”. 

Звучить загрозливо. Проте звідки в ТСН така інформація? 

Джерелом цієї новини стало американське медіа New York Post – не плутати з New York Times. 

Це така собі жовта преса, що паразитує на схожості назви. Це видання своєю чергою посилається на сумнівний таблоїд Mirror, який часто публікує фейкові новини, що базуються на нікому невідомих анонімних джерелах. https://bit.ly/3W3F4Jc

Про що ж власне йшлося в цій новині?

Під гучним заголовком “Путін готує потужну ядерну ракету «Ярс», що здатна вразити США та Великобританію” красується не менш гучний опис до відео “Путін готує ядерну зброю до запуску”, оскільки ракета вже завантажена до бункера під Москвою”. Так в новині описувалось випробування “страшної престрашної” ядерної ракети, яка може знищити США та Велику Британію.

А також скромно згадувалось, що це щорічні ядерні випробування. Тобто, таке собі планове брязкання ядерною зброєю. До того ж комплекс Ярс – ніяка не новітня зброя – він був прийнятий на озброєння ще у 2009 році.

 

Що має на меті ця новина?

Немає жодних офіційних повідомлень ГУР чи західних спецслужб про те, що ризики ядерного удару підвищились. 

Навпаки, посадові особи заявляють, що “наразі загроза ядерного удару по Україні є низькою”. 

А про ризики удару росії по якійсь країні НАТО говорять хіба що на прокремлівських ток-шоу, щоб хоч якось підтримати моральний дух тих, хто вірив у “взяти Київ за три дні”. 

Новина від New York Post нагадує таке собі підігравання останнім заявам путіна. А саме – погрозам переглянути ядерну доктрину. Путін дійсно під час виступу у п’ятницю заявляв щось подібне

“Росія може змінити свою ядерну доктрину і закласти в неї можливість завдавати ядерного удару першою, щоб роззброїти супротивника”, погрожував російський диктатор.

Хоча путін радше намагався виглядати хоробрим та як завжди прикритись нібито агресивними намірами США здійснити превентивний удар по росії. Звідки такі припущення про наміри США? “А вони ж на Хіросиму колись скинули”, – пояснив свою логіку путін.

Але поки не має навіть натяків на те, щоб президент росії наважився на превентивне застосування конвенційної зброї проти США чи Сполученого королівства. Що казати про ядерну ескалацію.

Проте погіршувати емоційний стан людей такі заголовки точно можуть.

Але що не зробиш заради хайпу. 

 

//
Exit mobile version