//

Маніпуляція пропаганди меседжами Урсули фон дер Ляєн про блокаду Ізраїлем Сектору Гази та про воєнні злочини рф в Україні – Без Брехні

Маніпуляція пропаганди меседжами Урсули фон дер Ляєн про блокаду Ізраїлем Сектору Гази та про воєнні злочини рф в Україні

По мірі того, як розвивається ситуація і Ізраїлі, все більш чіткіше проявляються вектори російської пропаганди. У своїх намаганнях відбілити ХАМАС, показати росію миротворцем, притягнути за вуха Україну до цього конфлікту, фейкроби кремля маніпулюють заявами міжнародних політичних діячів аби показати нібито різні підходи до оцінки дій росії у війні з Україною та Ізраїлю у протистоянні з терористами ХАМАСу. Так днями пропагандисти зманіпулювали меседжами голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Про деталі маніпуляції – далі у матеріалі.

 

Пропагандистськими ресурсами, зокрема одною з топових телеграм-сміттярок «Україна.ру» поширився допис де підібрані дві заяви Урсули фон дер Ляєн. А саме (далі мовою оригіналу):

«Нападения России на гражданскую инфраструктуру являются военными преступлениями. Отключение мужчин, женщин, детей от воды, электричества  и отопления с наступлением зимы – это акты чистого террора»…

«Европа поддерживает Израиль. И мы полностью поддерживаем право Израиля на самооборону»…

Пропагандисти коментують це таким чином: «Просто две цитаты».

Натяк зрозумілий. Мовляв, коли росія проводить свою так звану «сво» і завдає шкоди цивільним – це акти тероризму. А от коли Ізраїль, в рамках самооборони, оголосив про блокаду Сектору Гази – це нормально. Тобто, по факту два різні підходи до двох країн. А-я-яй яка Європа погана, як же вона не «любить русских».

То де ж маніпулюють пропагандисти?

У ключовому моменті – в тому, що європейська спільнота в особі голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн ставиться до агресорів, терористів та військових злочинців – однаково!

Щодо ситуації в Ізраїлі. 6 жовтня бойовики ХАМАСу без будь-яких підстав, під пропагандистськими гаслами про «смерть всім євреям», «про джихад проти єврейської держави», вдерлися на територію Ізраїлю.

Міста країни були обстріляні ракетами та реактивними снарядами – було випущено понад 5000 снарядів. Терористи ХАМАСу захопили декілька ізраїльських населених пунктів, почали вбивати цивільних – як стало відомо на поточний момент і дітей – захоплювати заручників, демонстративно їх бити на знущатися. Кадри з цими варварськими діями облетіли весь світ. Загалом відомо про понад 1200 загиблих цивільних ізраїльтян. Понад 3000 отримали поранення. Орієнтовно 120-150 людей викрадено і взято у заручники. Серед них жінки. http://surl.li/mboyb

Злочини проти цивільних вчинялися навмисно, що є терористичним актом та військовим злочином. Безумовно, що Ізраїль, оговтавшись, почав діяти у відповідь – і це ключовий момент. Сам у відповідь на варварські дії проти свого цивільного населення.

Одним з кроків таких дій – оголошення блокади Сектору Гази. http://surl.li/mbowr Тобто це крок на захист держави Ізраїль, території якої атакували з Сектору Гази. Тобто Газа – ворожа територія.

Щодо ситуації в Україні. Тут вже все зрозуміло за понад 1,5 року війни. 24 лютого 2022 року росія, під надуманими привидами, не маючи жодних підстав, не зафіксувавши жодного факту агресивних дій з боку України вдерлася на територію української держави та вже півтора року веде так звану «сво», а  по факту – війну, використовуючи всі види конвенційної зброї. Включно з забороненими Женевською конвенцією – фосфорними боєприпасами.

Війна ведеться геноцидними методами – масові бомбардування, депортація цивільного населення, створення фільтраційних таборів, масові вбивства цивільних, катування полонених.

Відповідно до крайнього звіт ООН за час війни тільки офіційно зафіксована загибель 9 614 цивільних таі 17 535 поранених. http://surl.li/mbpfy 

Станом на вересень в Україні зафіксовано понад 100 000 військових злочинів рф. http://surl.li/mbpii

Як то кажуть – коментарі зайві.

Так, пропагандисти навели дві цитати Урсули фон дер Ляєн. Але зміст їх насправді один – засудження терористів і військових злочинців. Яких російська пропаганда намагається відбілити, маніпулюючи змістом подібних меседжів.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “ЕКСПЕРТ-КР”

//
Exit mobile version