//

Маніпуляція пропаганди про нібито кримінальну відповідальність за листування з родичами з рф – Без Брехні

Маніпуляція пропаганди про нібито кримінальну відповідальність за листування з родичами з рф

У пропагандистському телеграм-каналі поширили інформацію, що в Україні нібито затримують людей за спілкування з родичами з росії. Таке рішення начебто ухвалила українська влада, і «дала добро» правоохоронцям затримувати людей http://surl.li/jifip

Першу «жертву» вже затримали в Одесі.  На блокпосту бійці 11 бригади ім. Михайла Грушевського зупинили автомобіль GEELY, аби перевірити документи. Під час перевірки встановили, що жінка нібито є уродженкою росії. У її мобільному правоохоронці знайшли листування з родичами з рф, де вони обговорювали ситуацію в Україні. Так, у викладеному уривку жінка жаліється, що ані “роботи, ані підтримки з боку влади, ані стабільності немає”. Сама себе називає «пташкою в клітці», наголошує, що тіла загиблих 2000-2002 р.н. везуть «пачками». Крім того, наголошує, що правоохоронці начебто чинять беззаконня – перевіряють людей, проводять обшуки.

Жінку правоохоронці затримали. Проте, не за спілкування з російськими родичами, як це стверджують пропагандистський телеграм-канал.

 

18 липня на порталі МВС опублікували інформацію, що в Одеській області на блокпості бійці 11 бригади ім. Михайла Грушевського зупинили автомобіль GEELY для перевірки документів http://surl.li/jiflp. Встановили, що водійка є уродженкою росії. В телефоні знайшли листування з родичами в рф. Вказано, що під час спілкування в мережі жінка обговорювала обстріли та переміщення українських військовослужбовців.

Скріни ті ж самі, що використали для пропаганди у російському телеграм-каналі. Звичайно, на тих фрагментах немає детальної інформації з приводу обстрілів і переміщення військових, поширення якої закидають затриманій жінці. Адже ці дані не є публічними і її поширювати не можна.

Жінку передали поліції, повідомляється на порталі МВС, за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого статтею 111-1 «Колабораційна діяльність» ККУ.

Зокрема, стаття передбачає кримінальну відповідальність за публічне заперечення збройної агресії проти України, допомога у веденні бойових дій проти ЗСУ. За надання допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ, наприклад, порушникам загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі та заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з можливістю конфіскації майна http://surl.li/jikvu. Яка відповідальність очікує на зрадницю, згодом вирішить суд.

ВИСНОВКИ

//
Exit mobile version