//

Маніпуляція пропаганди про те, що допомога США Україні припиниться у вересні – Без Брехні

Маніпуляція пропаганди про те, що допомога США Україні припиниться у вересні

Оскільки окупаційні війська рф вже довгий час не спроможні на жодне суттєве просування, російській пропаганді доводиться вигадувати, чому все ось-ось стане краще. Одна із найбільших надій – припинення міжнародної допомоги Україні. Цього разу сумно відомі “Ізвєстія” зманіпулювали статтею американського видання The Hill, щоб “довести”: допомога від США припиниться вже у вересні.

 

“Ізвєстія” вибрали із досить довгої статті американського видання два зручних для себе твердження: по-перше, через обговорення наступного раунда фінансування українських потреб відкладене через суперечки щодо держборгу США. По-друге, того фінансування, що вже зафіксоване до виділення, вистачить лише до кінця літа. На цьому й зупинилися (http://surl.li/hfomc)

Пропагандисти прагнуть створити враження, що, власне, вже у вересні виділення допомоги від США буде припинене. На додачу “Ізвєстія” використовують своє улюблене “У США розповіли”: так виходить, що припинення фінансування – це не волога мрія росіян, а нібито інформація безпосередньо з Америки.

Про що ж насправді пише The Hill? У статті дійсно йдеться про те, що обговорення стелі держборгу відсунуло дискусії щодо допомоги Україні, а заразом і деякі нагальні внутрішньоамериканські проблеми, у категорію “не на часі” (“on back burner”, http://surl.li/hfonq).

Втім, для авторів не існує питання, чи буде допомога виділятися і надалі. Весь текст вони присвятили тому, як саме це відбуватиметься: як залежатиме обсяг від позиції республіканців, а також від військових перемог. І хоча весь текст має на меті підкреслити важливість щонайшвидшого повернення до обговорення питання у Конгресі, але в цілому аналіз журналістів стримано-оптимістичний.

Так, вони стверджують, що деякі республіканці у Палаті представників уже наголошують на необхідності об’єднатися заради України перед новим пакетом. Супротивників збільшення допомоги журналісти називають “гучною меншістю ультраправих законодавців”. Вони також наводять цитату конгресмена Річа МакКорміка про те, що допомога у будь-якому разі буде продовжена “у якийсь спосіб, у якійсь формі. Питання завжди у деталях”.

Що ж до залежності від поля бою, то у статті містяться дві точки зору. Одна: гучні перемоги доведуть, що нового збільшення допомоги не потрібно, а от завдану шкоду потрібно буде компенсувати новими внесками. Інша: провалений або застряглий контрнаступ політично зіграє проти нових траншів.

Але журналісти вказують, що спікер Палати представників Кевін МакКарті, який до обрання виступав проти надання “необмеженої допомоги”, стає більш прихильним до України. Так, у травні він припустив, що Палата представників продовжить “робити те, що й робила” стосовно фінансування для України.

Крім того, закритий один із найгучніших аргументів трампістів – контроль за виділеною допомогою. За твердженням МакКорміка, надане фінансування і озброєння має кращу підзвітність, ніж будь-коли під час афганської кампанії.

Таким чином, у статті, якою зманіпулювали росіяни, йдеться лише про те, більшою чи меншою буде допомога Україні від США. Американські журналісти наголошують на тому, що до обговорення цього питання у Конгресі необхідно повернутися якнайшвидше, але стримано оптимістичні щодо перспектив.

ВИСНОВКИ

Матеріал підготовлено ресурсом «Запорізький центр розслідувань» в рамках ініціативи Мережа проектів з протидії дезінформації

Ще по темі:

//
Exit mobile version