//

Маніпуляція пропаганди про те, що у Києві оголосили «всеобщую мобилизацию» – Без Брехні

Маніпуляція пропаганди про те, що у Києві оголосили «всеобщую мобилизацию»

Сьогодні зранку російські пропагандистські ресурси на чолі із топ-пропагандистом соловйовим активно почали розганяти вкид про те, що у Києві нібито оголосили «всеобщую моюилизацию». И що, мовляв, це свідчить про «провал» контрнаступу України – мобілізованими треба терміново компенсувати втрати. Чому ця інфа від пропагандистів не відповідає дійсності і на яку підґрунті вона маніпулює – далі у матеріалі.

 

По-перше, пропагандистам за півтора року війни вже слід вивчити на пам’ять УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №69/2022 Про загальну мобілізацію від 24.02.2022. http://surl.li/emeop. Саме тоді по всій країні була оголошена загальна мобілізація у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. З того часу загальна мобілізація в Україні не припинялася, а подовжувалася кожні 90 днів.

По-друге, підставою для галасу пропагандистів стало те, що в Оболонському районі Києва Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки видав наказ про проведення мобілізації на території району. Відповідний документ розміщений на сторінці Оболонського районного РТЦК та СП у м. Києві у Facebook. http://surl.li/iizne.

«У зв’язку із тривалою широкомасштабною збройною агресією РФ проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності ЗСУ та інших військових формувань на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Указу Президента України від 24.02.2022 року № 65/2022 «Про загальну мобілізацію», а також у зв’язку із продовженням строку воєнного стану Указом Президента України від 01.05.2023 року №254/2023. продовження строку проведення загальної мобілізації Указом Президента України від 01.05.2023 року №255/2023. наказую продовжити проведення на території Оболонського району міста Києва мобілізації людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом», – йдеться в наказі очільника ТЦК Оболонського району Олексія Привала.

Тобто, якщо і говорити про якісь активні мобілізаційні заходи, то слід маніпулятивно не масштабувати подію – такі дії оголошені не у всьому Києві, а лише в одному із районів. А у столиці України 10 районів. http://surl.li/iizov. Тож, формально такий наказ стосується 1/10 частини міста, а не всього Києва.

Третій ключовий момент. Такий наказ Оболонського ТЦК не виняткова подія, і не перша за час повномасштабного вторгнення. Аналогічні дії районних ТЦК вже мали місце у Києві у січні 2023 року. Тоді такий самий наказ поширив ТЦК Голосіївського району.

Тоді у КМДА пояснили такі заходи так: «Районні в місті Києві територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦКСП) на виконання указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні», про «Загальну мобілізацію», «Про військовий обов’язок і військову службу», мають право доводити до громадян інформацію про планові заходи. Це звичайна робота. Не варто сприймати такі оголошення в іншому контексті. Все в межах законодавства і компетенції».  http://surl.li/iizsm

Тобто якщо проаналізувати посилання на законодавчі акти у документах Голосіївського ТЦК у січні і Оболонського ТЦК зараз та дії, які актуалізуються цими наказами – то вони фактично ідентичні.

Тож говорити про «всеобщую мобилизацию» або про якісь надзвичайні дії ТЦК, як то хочуть показати пропагандисти – не відповідає дійсності і є маніпуляція.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Інтент” 

//
Exit mobile version