//

Масові заворушення в Італії | МАНІПУЛЯЦІЯ на тлі поодинокого конфлікту – Без Брехні

Масові заворушення в Італії | МАНІПУЛЯЦІЯ на тлі поодинокого конфлікту

Низка українських медіа поширила дезінформацію про те, що в Італії – масові заворушення проти карантину. Посилаючись на першоджерело – британську телекомпанію Sky News кажуть, мовляв, тритижневий карантин довів багатьох громадян до відчаю. 

ВЕРДИКТ. МАНІПУЛЯЦІЯ

ПЕРЕВІРКА

Однак, якщо перейти і прочитати цю статтю, то про жодні масові заворушення проти карантину в цій статті не йдеться. Взагалі. Журналісти пишуть про зростання соціального неспокою через карантин в південних районах Італії. Як приклади наводять конфлікт мешканця з поліцейськими через закриття банку, звернення італійця до влади через нестачу продуктів, крадіжки в супермаркеті та ще одне звернення мешканця з погрозами. Цих декількох випадків точно недостатньо, щоб говорити про масові заворушення. 

В Італії зараз справді непросто. Італійське видання Corriere della Sera неодноразово повідомляло про пограбування супермаркетів групами злочинців. Три дні тому медіа зазначило, що на півдні країни, у Кампанії та Сицилії, більшає кількість нічних крадіжок або нападів у супермаркетах, а жителі скаржаться на відсутність грошей.  Про жодні масові заворушення проти карантину медіа не згадує. Щодо протестів, то на початку березня італійці виступали за «карантинний дохід» для підтримки нестабільних працівників. 

Британська газета The Guardian зазначає, що напруженість зростає в найбідніших південних районах Кампанії, Калабрії, Сицилії та Апулії. Уряд пообіцяв виділити 4,3 млрд євро на допомогу мешканцям, а ще 400 млн євро спрямують на фонд продовольчої допомоги. За останніми підрахунками, карантин вплине на 3,3 млн італійців, які працювали неофіційно. 

Дякуємо за матеріал Наші гроші. Львів

NB! Матеріал підготовлений в рамках проєкту з протидії фейкам за темою “COVID-19”, ініційованого керівником проєкту “По той бік новин” 

Ще по темі:

//
Exit mobile version