//

Мер Дніпра Борис Філатов применшив ризик розповсюдження захворювання на кір, але сказав правду про рівень забезпечення міста вакциною – Без Брехні

Мер Дніпра Борис Філатов применшив ризик розповсюдження захворювання на кір, але сказав правду про рівень забезпечення міста вакциною

 

На персональній сторінці мережі фейсбук Борис Філатов зазначив:

а

ТЕЗА 1: «…Перевірив, як проходить вакцинація у медзакладах Дніпра. Епідемії кору у місті немає. Паніка у засобах масової інформації – безпідставна».

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

За інформацією розміщеною на сайті ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», ситуація із зростанням захворювань на кір є напруженою і інформаційний потік у ЗМІ не є безпідставним. На сайті зокрема зазначено:

«По Дніпропетровській області епідемічна ситуація з кору значно ускладнилась з жовтня 2017 року. Так протягом 2017 та перших днів 2018 року захворюваність на кір зросла у 26 разів, зареєстровано 63 випадки (інт.пок 1,8), проти 2 випадків (інт.пок 0,06) у 2016 році.

Майже щодня реєструються нові випадки захворювання на кір.

За останній час на території області зареєстровано 4 спалахи кору: в м.Кам’янське – 2 спалахи; м. Кривий Ріг та м.Дніпро – по 1 спалаху».

а

ТЕЗА 2: «Наразі Центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпра повністю забезпечені комбінованою бельгійською вакциною PRIORIX».

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

За словами головного спеціаліста відділу спеціалізованої медичної допомоги міськради Тетяни Аверкіної, епідеміологічна ситуація щодо вірусної інфекції у Дніпрі загалом є  контрольованою:

«Станом на сьогодні в усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста у наявності є комбінована (кір, епідемічний паротит та краснуха) бельгійська вакцина PRIORIX. Дітям до 18 років щеплення цією вакциною роблять безкоштовно».

а

Автор:  Марина Носаченко

Редактор: Олександр Гороховський

 а

//
Exit mobile version