//

Mіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, звітуючи про досягення, оголосив неточні дані – Без Брехні

Mіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, звітуючи про досягення, оголосив неточні дані

24 січня 2019 року відбулася звітна прес-конференція «Реформи NON-STOP. Масштаб змін» віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, на якій були окреслені головні результати 2018 року з трьох ключових реформ – децентралізації, енергоефективності, дерегуляції в будівництві.

Офіційний портал органів виконавчої влади України опублікував новину, в якій використав пряму мову Геннадія Зубка: «Будівельна реформа, яку ми розпочали в 2015 році, сьогодні дає результат. Завдяки прийнятому законодавству Україна піднялась на 105 сходинок і отримала 35-ту в щорічному рейтингу Doing Business за індикатором „Отримання дозволів на будівництво”, випередивши Австрію, Польщу, Фінляндію, Латвію, Канаду і навіть Японію».

 

ТЕЗА 1: «Завдяки прийнятому законодавству Україна піднялась на 105 сходинок і отримала 35-ту у щорічному рейтингу Doing Business за індикатором „Отримання дозволів на будівництво”»

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

Докази і аргументи:

На офіційному порталі Кабінету Міністрів України, публікуючи інформацію з прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін», допустили фактичну помилку.

У щорічному рейтингу Doing Business за індикатором «Отримання дозволів на будівництво» Україна посідає 30 місце, що означає, що з 2015 року Україна піднялась на 110 сходинок.

Сам Геннадій Зубко під час звітної прес-конференції не припустив помилки та правильно зазначив: «Україна піднялась зі 140 місця практично до 30-го в цьому році (31.43)…»

 

ТЕЗА 2: «Україна у щорічному рейтингу Doing Business за індикатором „Отримання дозволів на будівництво” випередила Австрію, Польщу, Фінляндію, Латвію, Канаду і навіть Японію»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

Докази і аргументи:

Досліджуючи дані щорічного рейтингу Doing Business за індикатором «Отримання дозволів на будівництво» усіх країн світу, дійсно можна стверджувати, що Україна випереджає Австрію, Польщу, Фінляндію, Латвію, Канаду та Японію.

Автор: Євгения Хлебча

Ще по темі:

//
Exit mobile version