//

НА ФЕЙКОВОМУ САЙТІ ЄДІНОЙ РОСІІ ПУТІН НАКЗАВ ЗБИВАТИ СТАРЛІНКИ ЗА ПОТОПЛЕНУ МОСКВУ – Без Брехні

НА ФЕЙКОВОМУ САЙТІ ЄДІНОЙ РОСІІ ПУТІН НАКЗАВ ЗБИВАТИ СТАРЛІНКИ ЗА ПОТОПЛЕНУ МОСКВУ

Українські ЗМІ радісно рознесли повідомлення нібито від голови партії ЄР Мєдвєдєва, який повідомив, що Путін віддав наказ знищувати супутники Starlink через те, що вони корегували вогонь по крейсеру Москва.

Це повідомлення з’явилося на сайті партії єдіная росія, принаймні адреса і весь дизайн сайту вказував на це.
Здавалося б – сенсація – росія визнала, що Москву таки підбили, а не вона просто «згоріла а потім затонула». І друга сенсація – наказ путіна про початок космічної війни!
Проте ні ТАСС ані РІА.ру не поспішали робити публікації з посиланням на заяву Меєдвєдєва, пошук Гугл видавав лише украінські змі і навіть не видавав сайт партії.
І аж через півтори години з’явилася заява партії, про те, що той сайт несправжній, адреса офіційного сайту інша і вони вже звернулися в роскомнагляд з вимогою заблокувати фейковий ресурс.
На сайті РБК-Україна, який першим поширив новину, матеріал з посиланням на фейковий сайт продовжує висіти. Знаючи російське походження РБК двічі дивнми є, що вони не перевірили справжність сайту і не дочекалися повідомлень від державних ЗМІ.
Але можливо, що фейк був зроблений з іншою метою: зухвалий «наказ про збиття старлінків» був обраний навмисне, щоб озвучити правдиву причину знищення крейсера Москва – що його знищили українські ЗСУ. Це класична маніпулятивна технологія «гнилий оселедець». Тепер партія єдіная росія змушена виправдовуватися, що сайт з новиною про ураження крейсера не їхній. І хоч вони в офіційному повідомленні не згадують про саму новину, але всі зараз підуть подивитися що ж то за сайт і побачать те повідомлення від Мєдвєдєва.
Цензура на росіі вже перегнала радянську, але новітні технології принесли і нові способи донесення правди. Ми вде раніше писали про діпфейком з відезоверненнями путіна та зеленського про мир. Бачимо, що кіберборотьба триває.
А нашим ЗМІ радимо все ж не втрачати пильність, якою б позитивною для України не здавалася новина з-за порєбріка. Щоб потім не виглядати посміховиськом та фейкарями.

Ще по темі:

//
Exit mobile version