//

НА ФОНІ ВСЕСВІТНЬОГО ЗАСУДЖЕННЯ ВАРВАРСТВА ОКУПАНТІВ У БУЧІ, БРУДНИЙ РОТ РАШИСЬКОЇ ПРОПАГАНДИ СОЛОВЙОВ ЗАЯВИВ, ЩО «ІХТАМНЕТ» – Без Брехні

НА ФОНІ ВСЕСВІТНЬОГО ЗАСУДЖЕННЯ ВАРВАРСТВА ОКУПАНТІВ У БУЧІ, БРУДНИЙ РОТ РАШИСЬКОЇ ПРОПАГАНДИ СОЛОВЙОВ ЗАЯВИВ, ЩО «ІХТАМНЕТ»

Варварства окупантів у звільненій Бучі не піддаються опису і емоційному виміру. Ми шоковані! Світ шокований! Адекватний Світ шокований. Але є дно у якого немає дна – брудний рот рашистської пропаганди опублікував пост, у якому у традиційній манері кремлівської пропаганди заявляє, що «іхтамнет».

Життя у паралельному світі, звичайно цікаве. Можна тішитися величчю, безнаказано зневажати, принижувати, плюндрувати, ґвалтувати. Але дико виглядає навіть не це поведінка пропагандонів нагадує поведінку божевільного у гострій стадії, який сидить у психлікарні і заявляє, що він нормальний – це весь світ навколо нього збожеволів.

Натомість, адекватний світ, приходяить до тями і говорить.

 

УКРАЇНА

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російській військові навмисно вбивали цивільних людей у Бучі.

«Бучанська різанина була навмисною. Росіяни прагнуть знищити якомога більше українців. Ми повинні зупинити їх і вигнати. Я вимагаю нових руйнівних санкцій G7 ЗАРАЗ: ембарго на нафту, газ, вугілля; закрити всі порти для російських суден і товарів; відключити всі російські банки від SWIFT», – йдеться у повідомленні.

БРИТАНІЯ

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сімонс звинуватила армію РФ у свідомому використанні згвалтувань як військової зброї.

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс приголомшена тим, що витворяли росіяни у Бучі та інших містах України.

«Шокована звірствами у Бучі та інших містах України. Повідомлення про напади російських військ на безневинних мирних жителів огидні. Великобританія співпрацює з іншими сторонами, щоб зібрати докази та забезпечити розслідування військових злочинів у Міжнародному кримінальному суді. Винних буде притягнуто до відповідальності», – говорить міністр.

НІМЕЧЧИНА

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Annalena Baerbock) також закликала до притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів в Україні. «Фотографії з Бучі неможливо винести”, – написала політикиня у неділю у Twitter. “Нестримне насильство Путіна знищує невинні сім”ї і не знає жодних меж», – заявила вона. Бербок також анонсувала посилення санкцій проти Росії і запевнила в ще більшій підтримці України в її обороні.

ІЗРАЇЛЬ

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський визнав, що росіяни скоїли військові злочини в українських містах: «Я глибоко шокований фотографіями із Бучі. Вбивство мирних жителів є військовим злочином і не може бути виправданим».

ЧИНОВНИКИ ЄС

Президент Євроради Шарль Мішель пообіцяв Україні підтримку у збиранні доказів різанини у Бучі, які будуть передані до міжнародних судів: «Я шокований жахливими картинами звірств, здійснених російською армією у звільненому Київському регіоні. ЄС допомагає Україні та НУО у збиранні необхідних доказів для передачі до міжнародного суду».

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель теж заявив, що «шокований новинами про звірства, здійснені російськими військами”. Водночас він наголосив, що ЄС допомагає Україні документувати воєнні злочини. “Усі справи мають бути розслідувані», – наголосив дипломат. Боррель також привітав Україну зі звільненням більшої частини Київської області та запевнив, що Брюссель і надалі надаватиме Україні сильну підтримку.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн цього ж дня закликала до негайного незалежного розслідування. «Я приголомшена повідомленнями про невимовний жах у районах, з яких відступила Росія. Негайно потрібне незалежне розслідування», – написала очільниця Єврокомісії у Twitter. Водночас вона запевнила, що відповідальні за воєнні злочини будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, міський голова Бучі Анатолій Федорук розповів, що у місті виявили братську могилу, де поховали близько 300 людей. По вулицях лежать десятки трупів, деякі з них із зав’язаними руками і застрелені у голову ззаду.  

Ще по темі:

//
Exit mobile version