//

Нардеп Мураєв забув, скільки альтернативних законопроектів подав під час роботи у Верховній Раді – Без Брехні

Нардеп Мураєв забув, скільки альтернативних законопроектів подав під час роботи у Верховній Раді

Вкінці червня на ТРК “Україна” Ріната Ахметова і на каналі “Наш” Євгенія Мураєва з’явилося нове ток-шоу “Опозиція”. Звичайно, що частий гість на даній програмі сам Мураєв, який є перший номер у списку партії “Опозиційний блок”. Сфера його експертизи – економічні питання. Але в цій зрозумілій йому темі він, як неодноразово доводили БезБрехні, часто оприлюднює неправдиві факти і маніпулює. 

На ток-шоу і 5 липня під час чергового випуску “Опозиції” пан Мураєв заявив: «Всего лишь 2 из 167 законов моего авторства попали в сессионный зал. Они просто были больше ёмкими и единственными альтернативными законопроектами президента. И, понятно, были проголосованы президентские. Мы не формировали повестку дня. Мы не руководили ни одним из комитетов”, – сказав політик (26:30).

 

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Євгеній Мураєв – автор 165 законопроектів. Поки що, жоден з них не став законом.

У Верховній Раді альтернативні законопроекти реєструють у такому вигляді: 5180-1, 5259-1, 5459-1, 7366-7, 10339-1. Цифра після дефісу показує, що законопроект альтернативний. А номер перед дефісом – перший законопроект, до якого альтернатива пропонується.

Євгеній Мураєв автор п’яти альтернативних законопроектів.

Першим він вніс “Проект Закону про Вищу раду правосуддя”. Його розглянули в сесійній залі в листопаді 2016 року. Але, законом став президентський законопроект № 5180. Законопроект Мураєва мав 43 сторінки,  а президента Порошенка – 71. Правда, сумнівно, що кількістю сторінок коректно вимірювати якість законопроекту.

Наступним був законопроект № 5259-1 зі змінами до Кримінального кодексу. Його теж розглядали в сесійній залі осінню 2016 року, але не прийняли. Не став законом і перший законопроект, який подав уряд.

В той же час Мураєв спробував змінити правила забезпечення населення газом. Його законопроект був альтернативним до документа від опонентів із тогочасної коаліції. Проект Мураєва так і не внесли на розгляд парламенту, а коаліціянтів зняли з розгляду.

У 2018 році Мураєв зайнявся змінами до правил виборів нардепів. Одночасно в парламенті було, мінімум, 7 законопроектів. Перший законопроект подали теж члени коаліції. Жоден з них ще не розглядали в сесійній залі парламенту.

В червні 2019 року Мураєв запропонував альтернативу до ініціативи сформувати тимчасову слідчу комісію, щоб розслідувати злочини президента. Перший був законопроект від замголови фракції “Солідарність” Олексія Гончаренка.

 

Автор: Олексій Півторак

//
Exit mobile version