//

Наталія Королевська про бюджетні кошти – неправда через раз з помилками – Без Брехні

Наталія Королевська про бюджетні кошти – неправда через раз з помилками

В ефірі політичного ток-шоу «Пульс» від 17 вересня народний депутат Наталія Королевська обговорювала з гостями програми проект бюджету-2020. Зокрема, розповідала про недостатнє фінансування статей бюджету, які стосуються соціального забезпечення населення.

 

ТЕЗА 1:  (мова йде про проект бюджету– ред.) «Если кратенько глянуть на эту табличку, то кому добавили деньги, а у кого забрали. На дороги добавили, на обслуживание держборгу добавили, на оборону добавили. На образование и науку и то 6% добавили.

ВЕРДИКТ: ПРАВДА / ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ДОКАЗИ  І АРГУМЕНТИ:

Під час промови Наталія Королевська тримає в руках роздруківку під назвою «Бюджет 2020 в цифрах». Ми знайшли її в мережі. Опублікована відповідна інфографіка на порталі «Голос Українською»  та на Facebook.

Орієнтуючись на цифри, подані ЗМІ, нардеп говорить неправду стосовно фінансування соцзахисту. Згідно з проектом Закону про Державний бюджет України на 2020 рік, оприлюдненим 15 вересня на сайті Верховної Ради, видатки дійсно складають 1,17 трлн грн. Відповідно до пояснювальної записки, на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури заклали 69,7 млрд грн. У минулому році ця цифра сягала близько 50 млрд грн.

 

А ось цифра на обслуговування Держборгу, закладена у проекті бюджету-2020, не змінилася і залишилась на тому ж рівні, що і у бюджеті-2019.Це 145,2 млрд грн. Зросла сума на погашення держборгу. У бюджеті-2019 вона становила 272,2 млрд грн.

А у проекті бюджету-2020 сума видатків на погашення держборгу збільшилась до 292,9 млрд грн.

Не виключено, що нардеп у своїй промові мала на увазі збільшення суми коштів, зарезервованих для погашення, а не обслуговування державного боргу, однак, припустилася помилки.

На оборону у проекті бюджету-2020 закладено 245,8 млрд грн. У бюджеті-2019 фінансування сягало 212 млрд грн.

На фінансування статі бюджету про освіту і науку також додали 7,7 млрд грн (тобто +6%). Зокрема, збільшили розмір державної субвенції, призначення якої – оплата праці вчителів та педагогів.

 

ТЕЗА 2: «…а у социальной защиты забрали деньги».

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ  І АРГУМЕНТИ:

У поточному році держава виділяє 236,1 млрд грн. на соціальне забезпечення, згідно закону про Державний бюджет-2019. У проекті на наступний рік ця сума буде збільшена до 293 млрд грн.

Отже, фінансування статей бюджету, які стосуються соціального забезпечення населення, планується збільшити більш, ніж на 50 млрд грн.

 

ТЕЗА 3: «…такое было только при Гройсмане, когда они забирали у социальной защиты и раздавали по тем статьям, которые коррупционно управляемые. Потому что на дорогах всегда легче украсть, чем украсть у пенсионера, когда ему выплатили пенсию».

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ  І АРГУМЕНТИ:

У бюджеті 2019 року, як ми згадували вище, на дорожній фонд було закладено 50,4 млрд грн. А на соцзахист значно більше – 236,1 млрд. У цю суму заклали підвищення пенсії та збільшення рівня мінімальної заробітної плати.

У бюджет-2018 на соцзахист заклали 163,3 млрд грн., а на дороги – 40 млрд грн. Сума, виділена на соцзахист у 2017 році, сягала 146 млрд грн. А на дорожню інфраструктуру -17,4 млрд грн. Статті витрат на соцзахист у структурі видатків держбюджетів України традиційно переважають сукупні витрати на ремонт доріг, безпеку й оборону та деякі інші складові бюджету. Збільшення їх навіть на 1% у гривневому вираженні потребуватиме значно більшої кількості грошей.

У 2018 році видатки на інфрастурктуру росли випереджуючими темпами у порівнянні з соціальними. Наступного, 2019 року, той же уряд Гройсмана здійснив підвищення рівня мінімальної заробітної плати та запровадив пенсійну реформу, яка передбачала збільшення пенсійного забезпечення. Внаслідок цього у 2019-му році видатки проти 2018 зростали швидше у соціальному секторі в порівнянні з інфраструктурним.

У 2020 році, спираючись на прогнозні цифри проекту бюджету, можна вести мову про співрозмірність темпів зростання видатків на соціальне забезпечення (+24% до попереднього року) та на дорожній фонд (+38%). Перерозподілу витрат держави на користь «доріг» за рахунок «пенсіонера, коли йому виплачують пенсію» наразі не спостерігається.

 

Автор. Ірина Савенко

//
Exit mobile version