//

НЕ ЗОВСІМ ПРАВДА про те, що Борис Джонсон претендує на посаду очільника НАТО, а Бен Уоллес очолить уряд Великобританії – Без Брехні

НЕ ЗОВСІМ ПРАВДА про те, що Борис Джонсон претендує на посаду очільника НАТО, а Бен Уоллес очолить уряд Великобританії

Борис Джонсон йде у відставку. Ця звістка буквально підірвала соцмережі на тлі симпатій українців до цього британського діяча. Але довго засмучуватися не прийшлося – вже надвечір 7 липня поширилася інша інформація дуже обнадійливого змісту – мовляв Джонсон буде балотуватися на осінь на посаду Генсека НАТО, а уряд Великобританії посяде нинішній міністр оборони країни Бен Уоллес. Обидва політика є симпатиками України, тож від такої рокіровки ми у профіті двічі. Проте і одна, і друга інформація виявилися, м’яко кажучи, не зовсім правдою.

 

НЕ ЗОВСІМ ПРАВДА 

Справа в тому, що інформація про те, що Борис Джонсон нібито може бути фаворитом в очільники НАТО – була власною думкою Валерія Чалого, Надзвичайного і Повноважного посла України у США у 2015-2019 рр. Колишній дипломат, голова правління Українського кризового медіа-центру, в ефірі Радіо НВ заявив наступне: «Не те, що зовсім серйозно, але з натяком я б запропонував розглянути кандидатуру Бориса Джонсона після того, як він піде з прем’єр-міністра, на посаду генерального секретаря НАТО, наступника Єнса Столтенберга. Це наступний рік, огляд [претендів] буде вже зараз». http://surl.li/cjwvt

Тобто це було власний бачення, припущення і то, зроблене з обмовкою, що це не зовсім серйозна пропозиція. Як би нам цього не хотілося, які б мрії ми не тішили, що ось прийде у НАТО Джонсон і вже завтра ми будемо в Альянсі – але поки ця інформація не відповідає дійсності.

Аналогічна ситуація і з Беном Уоллесом, якого медіа напророчили у наступники Бориса Джонсона. Вчора міністр оборони Великобританії написав у своєму Тwitter: «Після ретельного обговорення з колегами та з сім’єю я прийняв рішення не приймати участь у боротьбі за лідерство у Консервативній партії. Я дуже вдячний всім своїм колегам у Парламенті і представникам більш широких кіл, які обіцяли мене підтримати».

Тож поки маємо те, що маємо. Але приємно, що українці, виказуючи свою прихильність,  жартома пропонували Джонсону навіть посаду прем’єр-міністра уряду України.

//
Exit mobile version