//

Неправда Володимира Омеляна. Міністр інфраструктури в черговий раз «прозвітував» про неіснуючі та сумнівні рекорди авіатранспорту – Без Брехні

Неправда Володимира Омеляна. Міністр інфраструктури в черговий раз «прозвітував» про неіснуючі та сумнівні рекорди авіатранспорту

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв’ю виданню «Голос Америки» 7 червня 2019 року навів статистичні результати реформ в авіа галузі. Серед іншого він озвучив два рекорди, лише один з яких виявився частковою правдою, але з ознаками маніпуляції. Інші – фантазій очільника міністерства.

ТЕЗА 1: «Ми побили усі європейські рекорди росту авіасполучення. Аеропорти ростуть з темпами 30-50% і вище. Завдяки тій реформі, через встановлення нормального прозорого конкурентного ринку, яку ми провели, авіаперевезення подвоїлися».

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА / МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Згідно інформації Держстату України за 2016-2018 роки авіаперевезення пасажирів в Україні зросло на 4,25 млн.осіб або на 51,4%.

Євростат звітує, що аналогічний показник за 20162018 роки у країнах ЄС збільшився на 673,4 млн.осіб або на 69,2%.

Отже, міністр Омелян говорить неправду.

За інформацією очолюваного Омеляном Міністерства інфраструктури, приріст пасажиропотоку на рівні більше 30% зафіксовано лише в аеропортах Чернівці (+53%), Київ-Жуляни (+51,9%), Львів (47,9%), Херсон (41,8%). Темпи приросту пасажирських перевезень в інших основних аеропортах України, у т.ч. Бориспіль, не перевищують 20%.

Відтак, присутня маніпуляція статистичними даними, які до того ж розміщені на сайті міністерства, очолюваного Омеляном. А це вже говорить про компетентність міністра у володінні даними свого ж міністерства.

 

ТЕЗА 2: «Як кожен українець помітив реформу авіації, коли за квитки платять майже в 10 разів менше, так успішну реформу Укрзалізниці помітить кожен українець».

ВЕРДИКТ: ПРАВДА (з прихованою МАНІПУЛЯЦІЄЮ)

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Державні чи інші статистичні спостереження не передбачають розрахунок індексу цін на послуги авіатранспорту. При цьому загальний темп приросту цін на транспорті послуги в Україні за 2016-2018 роки склав 15,9%.

Ціни на авіаквитки, в основному у міжнародному сполученні, знизились за рахунок виходу на ринок компаній лоу-костерів. Але й їхній вихід на ринок супроводжувався створенням штучних бар’єрів, підтвердженням чому була ситуація з лоу-костером Ryanair, який все ж таки продовжив свою діяльність в Україні.

 

Автор: Костянтин Денисов

//
Exit mobile version