//

Обвал всіх онлайн-сервісів «Сбербанку», як ілюстрація брехні пропаганди, що рф «санкції тільки на користь» – Без Брехні

Обвал всіх онлайн-сервісів «Сбербанку», як ілюстрація брехні пропаганди, що рф «санкції тільки на користь»

Євросоюз 20 липня затвердив черговий вже Сьомий пакет санкцій проти рф.  Серед обмежень – часткове ембарго на золото. До «чорного списку» ЄС внесено 55 російських фізичних та юридичних осіб, розширено список заборонених до ввезення товарів подвійного призначення. До списку потрапив і «Сбербанк» – його європейські активи і низка сервісів будуть заброковані. http://surl.li/cmqtk

Не встиг пакет вступити в дію, як завалися всі онлай-сервіси «Сбербанку». Цей епізод, став чи не найяскравішим прикладом викриття брехні російської пропаганди про те, що «рассия санкций не баится». Детально пояснимо чому.

 

Для опису ситуації із «Сбербанком» ми навмисно використаємо публікацію в одному із ведучих, російських видань, а не з українських джерел, аби у пропагандистів не було можливості застосувати аргумент – «это все подстроено».

Російська служба The Moscow Times опублікувала матеріал із аналізом ситуації по даному банку (далі – мовою оригіналу): http://surl.li/cmqtw

« «Сбер» столкнулся с масштабным сбоем всех своих онлайн-сервисов в четверг после того, как Совет ЕС окончательно утвердил блокирующие санкции против крупнейшего госбанка рф.

Мобильный банк и интернет-банк «Сбера» перестали работать около 10:00 мск практически синхронно с заявлением главы Еврокомиссии Урсулы фон дер Ляйен о том, что седьмой пакет мер за вторжение в Украину согласован…

«Сбер», в прошлом крупнейший банк Европы, подтвердил проблемы в официальном телеграм-канале, сообщив, что сложности с доступом к сервисам испытывают «отдельные клиенты банка».

При попытке входа в мобильное приложение «Сбера» всплывает сообщение, что «Сбербанк онлайн» временно недоступен. При этом клиентам рекомендуется повторить попытку через 15 минут.

Банк, который держит практически каждый второй рубль денег российских граждан, подчеркивает, что расплачиваться картами в магазинах, а также снимать наличные рубли по-прежнему можно без ограничений.

Однако переводы в «Сбер» из других банков зависают. Как отмечает «РИА Новости», банк отклоняет поступления, на это жалуются клиенты других кредитных организаций. При этом при попытке дозвониться в колл-центр банка робот-помощник сообщил, что банк «не может сейчас обслужить звонок».

На 1 февраля на вкладах и текущих счетах Сбербанк держал 14,7 трлн рублей средств физических лиц. Это 43% от общей суммы, которую российские граждане хранили в банках (34,2 трлн рублей). Более позднюю статистику ЦБ РФ засекретил»…

В цьому контексті варто подивитися на ретроспективу  – як і в який період реагував кремль на санкції та можливість їх введення.

«Рассия санкций не баится» – з цього починалася риторика кремля ще в кінці 2021 року, коли москва вже активно розкручувала маховик майбутньої агресії проти України. Більше того, у керівництві рф навіть не вірили у масштабні санкції.

«Можливість сценарію, за якого західні країни запровадять проти Росії «небувалі санкції», виглядає фантастичною» – так заявляв, так званий, міністр закордонних справ рф Лавров ще 27 грудня 2021 року. http://surl.li/cmqor

«Переконаний, навіть якщо цей фантастичний для мене сценарій матеріалізується тією чи іншою мірою — що він на 100% матеріалізується, я не вірю, але тією чи іншою мірою, — смію вас запевнити, ми знайдемо відповідь», — сказав Лавров. .

За його словами, Росія не стане «обложеною фортецею». «Я впевнений, що це абсолютно відсутнє у планах російського керівництва. У президента (рф) постійно звучить, у тому числі в ході його останніх виступів, його відданість розширенню можливостей для вільного розвитку суспільства, для демократичних засад», — цинічно брехав міністр.

24 лютого «розвиток вільного суспільства та демократичних засад» обернувся ракетними і авіаударами по території України, та вторгненням майже 200 тисячного військового угрупування.

Проте керівництво рф продовжувало свою браваду. 24 квітня заступник глави МЗС рф рябков заявив, що «москва не боїться можливих нових санкцій проти Росії з боку країн G7, і відповість на них у належний момент…Щоразу, коли вони (країни G7 — ред.) щось таке зарозуміле формулюють у своїх заявах, ми їм нагадуватимемо про те, що вони руйнують систему, в якій закликають інших, щоб вони функціонували. Це навіть не подвійні стандарти, а новий стандарт «групи семи». Ми боротимемося з цим стандартом. Санкцій ми не боїмося. Ми відповімо в належний момент і належним чином». http://surl.li/cmqqz

Але буквально через півтора тижні кремль – 11 травня – заговорив зовсім інакше. Той же міністр закордонних справ рф лавров, який у грудні 2021 року вважав санкції «фантазіями» у ході прес-конференції в Омані заявив, що Захід, запроваджуючи санкції проти росії, веде агресивну політику щодо світової економіки.

За його словами, дані заборони «просто за один день» зруйнували зручні, комфортні транспортно-логістичні ланцюжки, які існували довгі роки, можливості яких наразі перекриті через позицію Заходу.

«Ми вважаємо, що це абсолютно агресивна політика щодо світової економіки, світової торгівлі, всіх країн», – заявив російський міністр. http://surl.li/cmqrs

І як вишенька на тортик – заява бункерного диктатора від 17 червня під час, так званого, міжнародного економічного форуму в Санкт-Петербурзі:

«Санкційні обмеження поставили перед країною низку складних завдань. Ряд технологічних рішень стали недоступними для підприємств, є проблеми з комплектувальними, порушено логістику. Але це відкриває нові можливості… такі виклики неможливо вирішити в один момент, а тому росія будує довгострокові економічні плани… Сьогодні з росією наважуються співпрацювати лише ті країни, у яких є «сильні лідери», здатні «не зважати на загрози для Заходу». http://surl.li/cmqtc

Як то кажуть – шах і мат. Ситуація із «Сбербанком» стала своєрідною кульмінацією по викриттю брехні очільників кремля «що санкції не працюють». Але, по великому рахунку, наведені вище тези лаврова і бункерного диктатора є викриттям їхньої ж попередньої брехні. Парадоксальність в тому, що живучі у паралельній реальності, вони самі не розуміють, що такими заявам виставляють себе як і всю російську пропагандистську машину на посміховисько. Але – ми не проти. Продовжуйте…

Ще по темі:

//
Exit mobile version