//

Окупанти використовують фейкові малюнки, аби приховати літаки на своїх аеродромах – Без Брехні

Окупанти використовують фейкові малюнки, аби приховати літаки на своїх аеродромах

Після того, як російські аеродроми, де базуються літаки стратегічної авіації, з яких окупанти наносять ракетні удари по України, були результативно атаковані українськими дронами, росіяни вдалися до певних хитрощів, аби захистити літаки. Так було помічено, що на літаки вкладають автомобільні прокришки. Розрахунок був на те, що гума не відбиває електромагнітні імпульси, тож наведення на літаки буде ускладнено. Але стало відомо ще про одну хитрість агресорів – фейкові малюки на аеродромах. Про це далі у матеріалі.

 

Росіяни малюють турбогвинтові стратегічні бомбардувальники Ту-95МС на авіабазі Енгельс на бетонному покритті на стоянках літаків. Відповідні супутникові знімки компанії Planet Labs ширяться соціальними мережами.

Судячи з супутникових знімків, на місцях стоянки бомбардувальників росіяни нанесли два малюнки Ту-95МС. Біля малюнків розміщений справжній бомбардувальник, який «захищений» автомобільними шинами.

На початку вересня «Мілітарний» повідомляв, що на авіабазі Енгельс росіяни почали обкладати літаки автомобільними шинами.

Таким чином росіяни намагаються захистити стратегічні борти від атак українських безпілотників. http://surl.li/lroma

Невідомо, чи буде такий захист ефективним враховуючи легкозаймистість шин, велику відкриту площу і складність їх гасіння.

Нагадаємо, що наприкінці липні за допомогою супутникових знімків було зафіксовано нанесення малюнків винищувачів, що нагадують літаки виробництва компанії «Сухой». Малюнки наносили впродовж кількох місяців на авіабазі в Єйську.

Таким чином, росіяни намагаються створити хибні цілі, які буде важко розпізнати на супутникових знімках з поганою роздільною здатністю.

Щоб такий трюк спрацював, супутник має робити знімок під прямим кутом. На знімках з супутників, що мають хорошу роздільну здатність, подібний малюнок швидко можна розпізнати за відсутністю деталей і тіней під будь-яким кутом зйомки.

Крім того виникає питання ефективності таких зображень проти камер безпілотників, що зазвичай мають як звичайний денний так і тепловий канали передачі зображення з хорошою роздільною здатністю.

До того ж, подібні малюнки не будуть працювати у випадку використання супутником радіолокаційної розвідки, а такий спосіб використовують Сили оборони України.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Брехунець” 

//
Exit mobile version