//

ООН створила і запустила сервіс з протидії дезінформації “Verified” – Без Брехні

ООН створила і запустила сервіс з протидії дезінформації “Verified”

Організація Об’єднаних Націй (ООН) запустила ініціативу “Verified” ( “Перевірено”) по боротьбі з дезінформацією про пандемію коронавируса.

“Дезінформація поширюється онлайн, в месенджерах і від людини до людини. Її автори використовують продумані методи створення і поширення. Щоб протистояти цьому, необхідно донести до людей точну інформацію, якої вони можуть довіряти”, – сказав генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Антоніу Гутерреш закликав людей у ​​всьому світі стати “інформаційними волонтерами”, щоб ділитися надійним контентом і таким чином забезпечити безпеку своїх сімей і спільнот.

Передбачається, що волонтери будуть щодня отримувати перевірений контент, оптимізований для поширення, з простими переконливими повідомленнями, які або безпосередньо протидіють дезінформації, або заповнюють інформаційну прогалину.

На новому ресурсу інформація буде надаватися за трьома темами: наука, солідарність і рішення. У сфері науки інформація буде присвячена порятунку життів від хвороби. Інформація з розділу “солідарність” повинна сприяти місцевим і глобального співробітництва. Розділ “рішення” закликатиме до підтримки постраждалих груп населення.

//
Exit mobile version