//

«Оскар» для обраних: в номінацію «Найкращий фільм» не допустять стрічки без темношкірих та представників ЛГБТ | МАНІПУЛЯЦІЯ, яку поширили українські ЗМІ – Без Брехні

«Оскар» для обраних: в номінацію «Найкращий фільм» не допустять стрічки без темношкірих та представників ЛГБТ | МАНІПУЛЯЦІЯ, яку поширили українські ЗМІ

9 вересня українські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Американська кіноакадемія змінила вимоги до фільмів, які претендуватимуть на престижну премію. Частина українських ЗМІ подали новину під заголовками, нібито претендентами на «Оскар» можуть стати лише стрічки за участі темношкірих та представників ЛГБТ-спільноти. Ми розібралися, чи дійсно такі суворі нові правила дійсно постановили в Американській кіноакадемії мистецтв.

ПЕРЕВІРКА

8 вересня на офіційному сайті Американська кіноакадемія мистецтв оприлюднила оновлені стандарти, яким мають відповідати фільми-претенденти на «Оскар» у номінації «Найкращий фільм». Однією з перших в Україні заяву підхопила «Страна. uа», написавши, що фільми-претенденти обов’язково мають бути за участі темношкірих та представників ЛГБТ-спільноти. Пізніше цю новину опублікували на сайті інформагенції «УНІАН» та на сторінці агентства у Facebook.

Інформація одразу викликала резонанс серед читачів. З цього приводу у соцмережі висловились навіть відомі представники шоу-бізнесу.

Цю тезу продовжила розкручувати «Страна. ua», спираюсь на негативне ставлення акторів та представників шоу-бізнесу до нібито нових правил.

Дійсно, в оригінальній заяві кіноакадемія ввела 4 стандарти (А, В, С, В). Мета останніх – заохотити представлення на екрані та поза ним різних представників категорій населення. Кожен стандарт включає декілька критеріїв. Загалом фільми-претенденти мають відповідати 2 стандартам з 4.При чому у стандартах А і В необхідно виконати лише 1 з 3 критеріїв.

Стандарт А (лише 1 з 3):

Стандарт В (лише 1 з 3):

Стандарт С (усі до виконання):

Стандарт D (усі до виконання):

Таким чином, нові правила, розроблені організацією, зовсім не означають, що у стрічках-претендентах на «Оскар» у номінації «Найкращий фільм» обов’язково мають бути представники ЛГБТ-спільноти та темношкірі, як зазначали частина українських ЗМІ. Компанія з виробництва фільмів може виконати стандарти, які стосуються штатних робітників та дистриб’юції і вже за своїм вподобанням обирати сюжет фільму та акторський склад.

 

Автор. Ірина Савенко

//
Exit mobile version