//

Перші призначення президента Зеленського: «Кварталівці», прихильники Порошенко, «адвокат Коломойського» – де факти, а де маніпуляції? – Без Брехні

Перші призначення президента Зеленського: «Кварталівці», прихильники Порошенко, «адвокат Коломойського» – де факти, а де маніпуляції?

21 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський видав перші кадрові накази на офіційному сайті адміністрації Президента, що миттєво викликало багато питань у громадськості.

МЕСЕДЖ 1: «Володимир Зеленський призначив на високі посади своїх колег по «Студії Квартал-95»»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:  

Почато варто з Сергія Шефіра, якого Зеленський призначив першим своїм помічником. В реєстрі акціонерів   ТОВ «Студія Квартал-95»  записано  як власність Сергія Шефіра та його брата Бориса Шефіра. Сергій Шефір є не тільки колегою Володимира Зеленського в медіа-сфері, а й партнером по бізнесу.

Сергій Трофімов був призначений за Наказом Президента Першим заступником Глави Адміністрації Президента України. Якщо зайти на ще старий офіційний сайт «Студії Квартал-95», можна знайти там підтвердження того, що Трофімов виконував обов’язки виконавчого продюсера студії.

 

На тому ж старому сайті «Кварталу-95» можна почитати і про діяльність Юрія Костюка, якого новообраний гарант призначив  Заступником Глави Адміністрації Президента  України. Костюк працював сценаристом багатьох популярних проектів Кварталу.

МЕСЕДЖ 2: «Нові» люди в Адміністрації Президента пов’язані у минулому з БПП та владою Петра Порошенка»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:  

Руслан Степанчук  за рішенням Зеленського буде обіймати посаду Представника Президента у Верховній раді України . До перемоги нинішнього Президента на виборах Стефанчук був радником Степана Кубіви, який при президентстві  Порошенко був Першим віце-прем’єр-міністром.


Найскандальнішим з усіх «обранців» встиг стати Андрій Богдан, що тепер буде  Главою Адміністрації Президента. В 2014 році за даними ЦИК  Богдан йшов  під 74 номером від БПП на позачергових виборах до Верховної Ради.  Додатково до цього Андрій Богдан вважається адвокатом  бізнесмена Ігоря Коломойського, чому також є підтвердження. Ігор Коломойський сам відверто розповів ще в квітні цього року в інтерв’ю проекту «Схеми»  (2:25), що Андрій Богдан працював на нього.

До речі, Андрій Богдан вже у якості Глави Адміністрації Президента заявив, що кандидатура Олександра Данілюка  розглядається на посаду секретаря СНБО. Про це Глава сказав особисто в ефірі «112 Україна» телеканалу. Поки відповідного наказу ще  не опубліковано. Але якщо згадати , сам Зеленський представив (2:18) Олександра Данілюка в своїй команді ще до виборів в ефірі телеканалу 1+1. Данілюк – в минулому міністр фінансів України за квотою фракції Блок Петра Порошенко, про що розповіла ще у 2018 році представник попереднього Президента у Верховній Раді, заступник Голови депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка»  Ірина Луценко в програмі «Вечірній прайм» (28:15).  А також Данілюк був Заступником Глави Адміністрації Президента України Петра Порошенка від 25 вересня 2015 року.

Руслан Рябошапка за рішення Президента України буде на посаді Заступника Глави Адміністрації Президента. За президентства Порошенка  Рябошапка  був обраний у 2016 році одним з двох Членів Національного агентства з питань протидії корупції. Саме Петро Порошенко призвав затвердити кандидатури. І за наказом  Порошенка  2015 року Рябошапка, а також згадуваний вже Данілюк входили до складу національної ради з питань антикорупційної політики.

 

Автор: Анастасія Маркова 

Ще по темі:

//
Exit mobile version