//

Подвійний ФЕЙК рашистів про обстріли Одеси на Великодень – Без Брехні

Подвійний ФЕЙК рашистів про обстріли Одеси на Великодень

Вчора ми в 1001 раз переконалися в тому, що воюємо з нелюдями, для яких немає нічого святого, а їх сприйняття загальнолюдських цінностей, за якими живе весь світ, деградувало навіть не до нульового стану, а до від’ємного рівня.  В наслідок варварського обстрілу ракетами Одеси 23 квітня був уражений житловий будинок. Жертвами стали 8 громадян. Серед них – тримісячна дитина.

Але у рашистів не вистачило їх смердючого «руського» духу аби визнати цей беззаперечний факт (це роблять навіть самі «дрімучі» терористи). І аби «виправдати» свої звірства вони, як завжди запустили фейк. А потім перебрехали свою попередню брехню.

 

Не встиг цивілізований світ оговтатися від звістки про обстріл житлового будинку і загибель цивільних, як, так зване міноборони фейкової країни, повідомило про виведення з ладу міського терміналу із західною зброєю «високоточними ракетами». Саме таку версію оприлюднили рашисти у нічному звіті 23 квітня.

«Високоточними ракетами великої дальності повітряного базування вкс росії виведений з ладу логістичний термінал на військовому аеродромі в районі Одеси, на якому зберігалася велика партія іноземного озброєння від США і європейських країн».

Тобто, як завжди – «ми стріляємо тільки по військових об’єктах».

Проте звістка про трагедію швидко набула розголосу – про неї сповістив і Президент України Володимир Зеленський на майже двогодинній прес-конференції для українських та іноземних журналістів, що відбулася надвечір на одній із станцій Київського метрополітену.

Вірогідно рашисти зрозуміли, що сухою фейкової відмазкою міноборони не вдасться збити інформаційну хвилю. Тому вночі, слідом за офіційною цидулкою, поспішили через соцмережі і телеграм канали рознести інфу про те, що у влучанні їх ракети у житловий будинок… винні самі українці. Вірніше – наше ППО.

Мовляв ракета летіла у правильному напрямку – уразити військовий об’єкт, а українське ППО поцілило в неї. От тому вона і змінила траєкторію і влучила у житловий будинок.

Проте – це відверта брехня. По-перше, українські ППО повідомили, що на Одесу летіло 8 ракет. Три з них було збито нашими підрозділами повітряної оборони. Інші, нажаль, – влучили. Саме у тій ракеті, яка поцілили у житловий будинок і спричинила жертви, залишилася не розірвана бойова частина. За оцінками експертів, це якраз і свідчить про те, що ракета дісталася будинку неушкодженою. Те, що не спрацював вибуховий механізм може бути пов’язано з поганим технічним станом ракети. Раніше українські фахівці констатували, що до 15% ворожих ракет дійсно падають і не розриваються або суттєво відхиляються від запрограмованих траєкторій польоту.

Крім того, фейк про те, що ракета влучила у будинок в наслідок ураження українським ППО, спростовує і відео прильоту ракет у житлові квартали Одеси, яке на ранок поширили у телеграм-каналах та продемонстрували в ефірі Всеукраїнського інформаційного марафону. Там чітко видно, що ракета цілить у будинок і її траєкторія не змінюється до самого падіння на будинок. Тобто вона прилетіла саме туди, куди цілили рашисти.

І доречі, ще одна з ракет влучила по території міського цвинтаря і завдала руйнувань на площі понад 100 кв/м.

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version