//

ПОДВІЙНИЙ ЗМІСТ. Медіа використали фото Головнокомандувача ЗСУ із “сердечком” для ілюстрації теми військового обліку жінок – Без Брехні

ПОДВІЙНИЙ ЗМІСТ. Медіа використали фото Головнокомандувача ЗСУ із “сердечком” для ілюстрації теми військового обліку жінок

Новина про те, що жінки практично всіх спеціальностей тепер мають вставати на облік у військкомати, викликає жваве обговорення, обурення, здивування і, звичайно, публікації в ЗМІ. Не обходиться без мемів та жартів. Але не всі жарти однаково корисні. А деякі – якщо це жарт чи помилка редакторів – несуть маніпулятивний зміст!   

В медіа НВ вийшла новина, яка була проілюстрована на фейсбуці фото, де  Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний шле “сердечко”.

В новині Залужний надає пояснення щодо наказу, але фото створює  враження, що він так чи то заспокоює жінок, чи то вітається, мовляв, вітаю на військовому обліку.

Заради справедливості варто зазначити, що якщо перейти на новину, можна побачити, що фото змінено і, можливо, в редакції просто не встигли змінити фото для соцмереж.

Але оскільки у нас війна і контексти мають значення, а фото передруковується іншими сайтами типу Інформатор, ми вирішили пояснити, що це за фото і що воно означає.

Це фото вперше з’явилось на сторінці Facebook журналіста Олексія Годзенко ще 28 вересня. Ілюструвалось фото таким текстом:

“Усі наявні комплекси Байрактар переїхали зі “складів” на аеродроми і ВЖЕ залучені до виконання завдань, зокрема бойових.

На фото главком, Валерій #Залужний коли йому доповіли, що у сєпарів рвонув склад БК і в результаті  маємо купу жмурів запорєбрікового походження. Вірте в #ЗСУ

Після цього новини, які розповідали про те, що українські бійці можуть відкривати вогонь у відповідь і знищувати ворогів на Донбасі, ілюстрували саме цим фото.

Отже жодного стосунку до ситуації з жінками та військкоматом воно не має, а його використання створює підґрунтя для певних маніпуляцій змістом.

 

Авторка. Наталія Бушковська

Ще по темі:

//
Exit mobile version