//

Правда про те, що на листівках до 1 травня у рф використали цитату Гітлера – Без Брехні

Правда про те, що на листівках до 1 травня у рф використали цитату Гітлера

Про історичне невігластво в росії ми вже начулися за роки активної пропаганди. Переписувати і переказувати історії на свій лад – одна з улюблених іграшок пропагандистів. Але щоб переписати і переказати тут історію – треба її хоча б трохи знати. Орієнтуватися у подіях, персоналіях, ілюстраціях і т.ін. Але це не про кремлівських пропагандистів і ура-патріотів. Цього разу на тлі історичного невігластва у рф зганьбилися у Волгограді – привітали мешканців цитатою Гітлера.

 

Керівництво міста Волгоград напевно від чистого серця і у кращих традиціях радянщини вирішило привітати мешканців листівками. І напевно в тих самих кращих традиціях есеерії дало завдання відповідальним за комунікацію з насілєнієм зробити щось креативне. І вони зробили. Надрукували листівки у стилістиці 80-х із символікою вже неіснуючої країни СРСР і з яскравою цитатою… фюрера Третього рейху Адольфа Гітлера.

Цитата звучить наступним чином: «Перед лицом великой цели никакие жертвы не покажутся слишком большими».

Так – це цитата очільника нацистської Німеччини. Найцікавіше, що інформації про те, що авторство меседжу належить Гітлеру – просто повно на російських ресурсах:

Тобто нічого не заважало «креативникам» з Волгограду перевірити авторство. Але ніт!

Слід нагадати, що це вже не вперше російські пропагандисти «помилаються» (читай – виказують глибоченне незнання історії) у цитатах, а особливо в ілюстраціях до таких свят як 1 травня і 9 травня.

Ще у 2019-2020 роках українські медіа робили добірки святкових ляпів на росії на плакатах і листівках. http://surl.li/gtvtz

Так, на одному з плакатів було розміщено німецьких льотчиків бомбардувальника замість радянських під красномовним підписом: «Они сражались на Родину!». На інших плакатах замість радянських солдат і радянської техніки були використані фото німецьких або американських, навіть англійських.

Як то кажуть – помилка по Фрейду!

 

Матеріал підготовлено ресурсом “Запорізький центр розслідувань” в рамках ініціативи Мережа проектів з протидії дезінформації

Ще по темі:

//
Exit mobile version