//

«ПРАВДА З ПРОБІРКИ». Частина друга. Кому насправді кандидати здавали аналізи – Без Брехні

«ПРАВДА З ПРОБІРКИ». Частина друга. Кому насправді кандидати здавали аналізи

Повертаючись до першої частини матеріалів з теми, присвяченої подіям 5 квітня, коли кандидати в Президенти України Петро Порошенко та Володимир Зеленський проходили всім вже відоме обстеження, хочеться приділити увагу саме клінікам, яким віддали перевагу кандидати.

Меседж 1: Почнемо із вже відомого факту, що Володимир Зеленський здавав свою кров на дослідження у клініці свого друга Андрія Пальчевського  – власника «Євролаб».

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Володимир Зеленський сам підтверджує , що дійсно знайомий з Пальчевським. (3:27)
Зеленський до 2012 року працював генеральним продюсером телеканалу «Інтер», де за підтримки студії «Квартал-95» виходила програма Андрія Пальчевського  «Про життя» разом з російським телеведучим Андрієм Малаховим.

Скріни з месенджеру Telegram: бот відкритої офіційної бази даних України OpenDataUA

І це не перша співпраця бізнесмена з російськими колегами. Знову ж таки, інформація про досвід роботи Андрія Пальчевського в Росії вже облетіла увесь український інтернет. Але «БезБрехні»  надає дійсні пруфи до своїх фактів. І ось один з них – Андрій Пальчевський справді був пов’язаний з російською політикою, маючи посаду генерального секретаря російської «Партии любителей пива», підтвердження чому можна знайти в короткій довідці на порталі російського «Научно-Информационного Агентства «НАСЛЕДИЕ ОТЕЧЕСТВА».

Меседж 2: Тепер щодо питання, наскільки незалежними були лабораторії , які працювали з чинним гарантом влади.  Нагадую, що це клініки «Борис»«MEDIKOM»лікарня швидкої медичної допомоги та наркологічна лікарня міста Києва.

ДОКАЗИ ТА АРГУМЕНТИ:

Для перевірки «БезБрехні» обрали саме приватні недержавні установи – «Борис» та «MEDIKOM».  Власником клініки «Борис»  є  Михайло Радуцький, який до того ж працює на посаді радника київського міського голови Віталія Кличка з питань медицини, таким чином пов’язуючи свою діяльність із державними справами.

Про «MEDIKOM»  можна знайти також доволі суперечливу інформацію. Наприклад , національний антикорупційний портал пише про ситуацію 2018 року, де розглядаються факти корупції під час спроб незаконного будування нової лікарні. Автори вказують на те, що міська київська влада була зовсім не реагувала на порушеннями з боку «MEDIKOM». Додатково ще існують матеріали за 2005 рік від інформаційно-аналітичного інтернет-видання «ОЛИГАРХ.net» , журналісти якого розслідували ще один сумнівний випадок, пов’язаний з «MEDIKOM». З’ясувалося, що досить гучний на той час скандал раптово  вщухнув без наслідків через наявність  у родички засновників клініки Олени Радуцької потрібних «зв’язків» у Міністерстві охорони здоров’я.

Питання про незалежність від обох кандидатів, клінік де вони здавали аналізи, залишаємо на визначення читаяа.

Автор: Анастасія Маркова 

Ще по темі:

//
Exit mobile version