//

«Президент? Его еще не было с точки зрения визита со встречей…» – як Кернес «не помітив» Зеленського та маніпулював на темі вирішення проблем харків’ян – Без Брехні

«Президент? Его еще не было с точки зрения визита со встречей…» – як Кернес «не помітив» Зеленського та маніпулював на темі вирішення проблем харків’ян

Мер Харкова Геннадій Кернес 9 серпня був запрошений на інтерв’ю. Цього разу – для регіональної телепрограми  «Велике інтерв’ю». Очільник міста, як завжди говорив про піклування про потреби міста. Але вкотре Кернес припустився помилок і вдався до манупіляцій, демонструючи свою обізнаність життям міста.

 

МЕСЕДЖ 1: «Я еще с ним (Президентом України Володимиром Зеленським – Ред.) не встречался, потому что его еще не было в Харькове с точки зрения визита со встречей с региональными элитами и вообще с руководителями» (6:50)

ВЕРДИКТ МАНІПУЛЯЦІЯ / НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Фахівцям «БезБ» здається важливим саме процитувати мера Кернеса з цього приводу, адже таке будування речення має вигляд маніпулятивного, з багатьма обертами  `вокруг да около`. Насправді 17 липня Володимир Зеленський відвідав Харків з робочим візитом, темою якого була незаконна вирубка лісів у регіоні. Президент особисто проінспектував стан лісів на вертольоті та заслухав доповідь з цього приводу директора лісхозу Руслана Чагаровського та промову першого заступника голови Держекоінспекції  України Ігоря Яковлева. Досить дивно, що Геннадій Кернес досі про це не знає.

 

МЕСЕДЖ 2: «У 2018 році замінили близько 60 км теплових труб. (7:50)»

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Пройшло трохи більше півроку, як наші фахівці вже «ловили» мера на неточності з приводу цієї теми. Тоді Геннадій Кернес наприкінці грудня зазначив зробленими у 2018 році 49 км замість 44 км реальних. Але цифри, які вказав міський голова цього разу, вже не можна списати на фактичну помилку, оскільки перебільшення в масштабах заміни труб завелике. Також Кернес наголосив, що у цьому році сподівається на заміну не менше від зазначеною цифри – 60 км. Охоче віримо, адже за словами мера труби неначе «ростуть» завдовжки просто на очах.

 

Автор: Маркова Анастасія

//
Exit mobile version