//

Пропаганда кремля розгортає компанію з дезінформації у США проти допомоги Україні – Без Брехні

Пропаганда кремля розгортає компанію з дезінформації у США проти допомоги Україні

У своїх намірах дискредитувати Україну та підірвати двопартійну підтримку військової допомоги, росія залучила американських політиків, зокрема республіканців. Зокрема такі особистості, як прихильник переваги білої раси Нік Фуентес, який заперечував Голокост, колишній радник Трампа Стів Беннон, телеведучий Fox News Такер Карлсон. Про це повідомляє The Guardian. http://surl.li/dyjhb

 

Завдяки політичним заявам цих, так званих, «справжніх американців», як вони часто себе називають, кремль намагається вплинути і на думки низи членів Республіканської партії. Осередком російського впливу вважають таких конгресменів, як Пол Госар, Марджорі Тейлора Грін та Скотт Перрі. Вони у травні цього року проголосували проти надання Україні 40-мільярдного пакету допомоги.

Паралельно дезінформаційна компанія розгорнута на популярному серед консерваторів порталі Rumble. На ньому публікувалися пропагандистські матеріали російського каналу RT.

Rumble одержав значне фінансування від венчурної компанії. Фірма була заснована нещодавно обраним сенатором-республіканцем від штату Огайо Джеймом Венсом за підтримки мільярдера Пітера Тіля.

Нагадаємо, що під час проміжних виборів до конгресу США вже лунали категоричні заяви щодо допомоги Україні. Так Марджорі Тейлор Ґрін, конгресвумен від штату Джорджія, яка дотримується вкрай правих поглядів, обіцяла припинити підтримку Україні, якщо республіканці переможуть на проміжних виборах до Конгресу.

«За республіканців Україні не дістанеться ані пенні. Наша країна на першому місці. Їм немає діла до нашого кордону чи наших людей», — заявляла Тейлор Ґрін.

Проте не так сталося як гадалося.

Російська пропаганда від початку війни «активувала» на заході – у США та Європі – цілу мережу агентів впливу. Серед них: колишні військові, політики, науковці, письменники, політологи, журналісти, громадські діячі. За всіма ознаками ця мережа готувалася заздалегідь і багато років. Весь період повномасштабної війни від 24 лютого рф намагалася через цей інформаційний спрут просувати свої наративи і меседжі аби збити антиросійську хвилю, розколоти коаліцію на підтримку України. Але як ми бачимо, зусилля виявилися марними.

 

//
Exit mobile version