//

Провал пропаганди. В Італії заборонили проведення проросійської виставки про нібито «відновлення» окупованого Маріуполя – Без Брехні

Провал пропаганди. В Італії заборонили проведення проросійської виставки про нібито «відновлення» окупованого Маріуполя

На початку січня російські пропагандистські ресурси анонсували гучну подію в Італії. А саме: на 20 січня в італійському місті Модена було заплановано захід, на якому проросійськи представники італійської спільноти збиралися  розповісти про те, як Маріуполь нібито стрімко відбудовують «під егідою інститутів російської федерації».

На анонсу цього скандального і провокаційного заходу відреагували в українському МЗС і звернулися із запитом про заборону. Після активної роботи з української стороною влада Модени заборонила проведення відверто пропагандистської виставки. Про деталі – далі у матеріалі.

 

Міська рада італійської Модени на звернення України відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про нібито «стрімкий процес відновлення» тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області.

Про це повідомив речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

«Щиро вітаємо це рішення. Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів в Маріуполі та Україні», — наголосили у дипломатичному відомстві.

МЗС закликало й інші міста у світі не надавати майданчиків для «подібних російських провокацій». Ніколенко підкреслив, що це стане важливим внеском у перемогу України над російською агресією.

Раніше, на початку січня українське посольство в Римі надіслало офіційне звернення до італійської влади з вимогою скасувати проросійську виставку про «стрімкий процес відновлення» тимчасово окупованого Маріуполя, що на Донеччині. У МЗС назвали подію «провокацією». Речник відомства Олег Ніколенко нагадав, що на офіційному рівні Італія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Що саме відомо про виставку і хто її мав представляти? Виставку-конференцію організовувала так собі  «Асоціація сприяння культурній інтеграції між Італією та росією». На заході, зокрема, планується виступ російського консула та «незалежного» журналіста Андреа Лучіді.

Останній відомий своїми пропагандистськими сюжетами з Маріуполя, у яких він розповідав про те, як росіяни начебто надають житло й грошову підтримку маріупольцям. Про нього писали викриття наші партнери із «Запорізького центру розслідувань».

Один із ключових меседжів виставки, яка не склалася, що Маріуполь – це місто символом «повстання на Донбасі проти київської хунти»! Такий меседж не те що верх цинізму, а потурання всіх можливих норм людської моралі, бо за інформацією президента Маріупольського телебачення Микола Осіченко, який отримав дані з Іллічівського моргу Маріуполя у місті російськими окупантами під час захоплення і бомбардування міста вбито 87 000 цивільних. http://surl.li/pbozf

І ця цифра не остаточна бо не враховує людей, тіла яких не ідентифіковані і тих що загинули під уламками будівель, переховуючись від бомбардувань.

Щодо заборони виставки, то мер Модени Джан Муцареллі заявив, що міська влада не підтримує ініціативи, які пропонують «проросійську інтерпретацію» війни в Україні, повідомило Hromadske. http://surl.li/pbpcw

//
Exit mobile version