//

РАШИСТСЬКА ПРОПАГАНДА ГОТУЄ ПРОВОКАЦІЮ В МАРІУПОЛІ ДЛЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ АТАКИ ПРОТИ УКРАЇНИ, ЩОБ ЗБИТИ УВАГУ ВІД ЗВІРСТВ У БУЧІ – Без Брехні

РАШИСТСЬКА ПРОПАГАНДА ГОТУЄ ПРОВОКАЦІЮ В МАРІУПОЛІ ДЛЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ АТАКИ ПРОТИ УКРАЇНИ, ЩОБ ЗБИТИ УВАГУ ВІД ЗВІРСТВ У БУЧІ

Сьогоднішнє засідання Радбезу ООН, яке було зібране саме за ініціативи України – пропозиція росії була відхилена, обмовка по Фрейду представника московії в ООН чуркіна, «що трупів у Бучі не були, поки туди не зайшли російські солдати» – все це показало світу де правда. Звірства рашистів у Бучі стали шоком для всіх. Армія «асвабадітєлєй» наочно показала, що насправді являє собою «руZZкій мір» – убиті діти зі зав’язаними руками, зґвалтовані жінки, понівечені тіла чоловіків.

 

Майже дві доби російська пропаганда намагалася «відбілити» себе, вкидаючі нові і нові фейки в інформаційний простір. Проте, злодіям це невдалося. Тому рашисти поставили собі за мету  – максимально переключити увагу аудиторії – як міжнародної, так і внутрішньої на якусь іншу подію, перехопити інформаційну ініціативу, першою заявити про «жахіття», щоб аргументи виправдання шукала сторона, яку звинуватили.

Це один із розповсюджених способів маніпуляції і ведення інформаційних війн – улюбленими заняттями московитів.

За інформацією СБУ на Центру протидії дезінформації при РНБО, для цього вже розроблено сценарії нових фейків, а російські пропагандисти готують відповідне підґрунтя. Зокрема, в інформаційне поле вже активно «вкидають» брехню про нібито злочини українських захисників Маріуполя.

За наявними даними, окупанти готують масштабну фальсифікацію: планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих самими ж росіянами, та представити їх, як масових жертв українських військ. Для цього останнім часом поширюються брехливі тези, що нібито «українці використовують мирних мешканців, як живий щит». Хоча це відверта маячня.

Насправді саме російські війська знищують маріупольців – ще на початку березня у місті вже були змушені ховати вбитих у братських могилах.

Тож плани окупантів зняти з себе відповідальність за ці вбивства – чергове підтвердження того, що ми воюємо зі справжньою ордою, яка вже настільки заплямувала себе злочинами, що її дешевим фейкам ніхто не повірить.

Аналогічне нагнітання напруги в інформаційному просторі спостерігалося у перші два тижні війни. Тоді окупанти активно поширювали фейки про те, що Україна багато років під керівництвом США та НАТО у секретних лабораторіях розробляла хімічну зброю. Наголошувалося, що українські ЗСУ готується ось-ось задіяти хімічні бойові отруйні речовини. Як було встановлено згодом, у низки російських військових – як вбитих так і полонених – знаходили різні антидоти проти отруйних хімічних речовин та короткі інструкції по їх використанню, а також респіратори і протигази. Це якраз і свідчило про те, що саме росія готувалася до хімічних атак, але в інформаційному полі готувала підґрунтя, щоб перекласти провину на Україну.

На той момент можливу провокацію із хімічною зброєю вдалося зупинити (США дали чітко зрозуміти, що цей крок визначатиме межу, після якої сили країн НАТО можуть вступити у війну на боці України).

Ситуація навколо потенційної провокації навколо Маріуполя тільки розгортається. Пильнуймо!

Ще по темі:

//
Exit mobile version