//

Росіяни перебрехали статтю  New York Times про “Зеленського і ненавчених солдатів” – Без Брехні

Росіяни перебрехали статтю  New York Times про “Зеленського і ненавчених солдатів”

В росзмі та телеграм каналах закинули цікавий фейк. Нібито в New York Times вийшла стаття під заголовком “Зеленський відправляє на смерть необучених солдатів”. В тексті наводяться цитати американського репортера  про “великі втрати ЗСУ біля села під Херсоном і про те, що “смерть від російських ракет прилітає здалеку, тож не всі навіть встигають постріляти з автомата”. З цього пропагандисти роблять маніпулятивний висновок, що солдати, які гинуть, ненавчені. Але цього всього New York Times не писав. 

Почнемо з того, що заголовку такого не існує. Справжній репортаж про Херсонщину на NYT є, але називається він Ukraine’s South, Fierce Fighting and Deadly Costs, тобто Український Південь: запеклі бої та смертельна ціна. 

В даній статті, в притаманній американським ЗМІ зображальній репортажній манері, розповідається про запеклі бої на півдні та про спроби наших солдатів відвоювати свою територію. 

 

Цитата про “50 загиблих за один день”, яку повторюють в своїй маніпуляції росіяни, в тексті належить анонімному українському військовому, який “не мав повноважень публічно говорити про втрати”, але сказав, “що під час нещодавнього штурму ми втратили 50 хлопців за дві години”. Інше джерело американського репортера – “солдат, який тісно співпрацює з різними підрозділами на передовій”. Він розказав про «сотні» українських військових, які загинули і або були поранені під час спроби взяти одне село, яке все ще перебуває в руках Росії. Тобто аноніми про невідомий час та невідомі села. Написано так, щоб не нести відповідальність. Проте про втрати по 50 бійців на день це ніякий не секрет і не сенсація – про це офіційно заявляв президент Зеленський у своєму зверненні до Західних Урядів, коли просив якнайшвидше надати більше зброї. 

Про некомпетентність чи відсутність підготовки військових в статті нема ані слові. Зате декілька разів оголошується справжня проблема – недостатність зброї та боєприпасів. Так Ігор Козуб, командир добровольчої військової частини поблизу південного міста Миколаєва, заявив, що українці зазнають «великих втрат», тому що «у нас немає боєприпасів». 

Тобто наші солдати навпаки, в умовах недостатньої вогневої переваги продовжують наступ, що свідчить якраз про більшу майстерність, а не про відсутність підготовки, як намагаються перекрутити роспропагандисти.

 

Цікава деталь поширення фейку: цитата, яку поширюють росзмі про те, що “солдати не встигають скористатися автоматом” знаходиться пошуком на відомих нам раніше “американських” сайтах, які насправді започатковані росіянами для створення посилань на “західні ЗМІ”. Там заголовки теж відповідні: У боях на півдні України Збройні Сили України зазнали величезних втрат і тому подібна “зрада”. Посилаючись потім на цю мережу власних сайтів росзмі брешуть, що “ряд західних змі заявив про велетенські втрати на Херсонському напрямку”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Росіяни вирвали та перекрутили цитату із New York Times про число загиблих і зробили неправдиві  “висновки”, нібито наші солдати помирають від того що, не вміють користуватися зброєю. Це вже не перша спроба роспропаганди закинути нібито “невдоволення та розчарування Заходу наступом на Херсонщині” через “західні змі” та фейкові заяви західних політиків. Ніхто окрім військового керівництва не знає справжніх цілей та строків проведення наступу, щоб оцінювати його успішність. Достеменно відомо одне – Херсонщину буде звільнено одразу, як з’явиться можливість. А це не лише про кількість чи вишкіл солдатів, а про якісну перевагу у новітньому озброєнні.

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version