//

РОСІЯНИ СПРОБУВАЛИ ВИДАТИ ОБСТРІЛ ЗАПОРІЖЖЯ ЗА ФЕЙК – Без Брехні

РОСІЯНИ СПРОБУВАЛИ ВИДАТИ ОБСТРІЛ ЗАПОРІЖЖЯ ЗА ФЕЙК

Вночі 9 жовтня в Запоріжжі внаслідок терористичного обстрілу росії було знищено цілий під’їзд 9 поверхового будинку в Осипенківському районі. 

Наразі відомо про 17 загиблих і сотню поранених. Також було пошкоджено п’ятиповерхівку поруч, торгівельні заклади, офісні приміщення, дитячі садочки, школи та інші інфраструктурні об’єкти в цьому ж районі. 

Окрім цього, два ракетних удари прийшлися по приватному сектору Дніпровського району. На перехресті двох вулиць зруйновані будинки, деякі вщент. Інші домівки зазнали значних пошкоджень. 

Ще декілька ракет поцілили в Комунарський район міста та о-в Хортицю. У результаті зруйновані адміністративні будівлі на двох інфраструктурних об’єктах. 

Звсіно ж росіяни ці акти терору намагалися назвати фейковими обстрілами військових об’єктів.

 

Про цей десяток випущених по цивільнім об’єктам ракет російські змі повідомили лише раз о 0:55 та й то неофіційно від імені запорізького зрадника Рогова. Він збрехав, що це був обстріл казарми артилеристів. 

Це відверта брехня. Адже в Запоріжжі військова частина артилеристів знаходиться не те що не в тому ж районі що і зруйнована дев’ятиповерхівка, а навіть на іншому березі Дніпра – це  зовсім інший кінець міста. 

Райони Запоріжжжя, по яких влучили ракети росіян 9 жовтня

Доки рятувальні служби разом з небайдужими громадянами рятували людей з під завалів росіяни, включно з конашенковим мовчали. Лише о 23:00 міноборони рф видало один абзац про свій злочин: за їх версією вони нібито:

“вискоточною зброєю влучили по пунктах тимчасової дислокації іноземних найманців (ну куди ж без них) на острові Хортиця”. Конашенков.

Але навіть ця брехлива версія не пояснювала руйнування 9 поверхівки в іншому районі міста та приватних будинків взагалі  в третьому, Дніпровському районі. Це явно не там і не те. 

І тому, не маючи чим виправдатися, росіяни вирішують скористатися улюбленим прийомом: звинуватити Україну у фейку. В Твіттері скоординовано під повідомленнями українських та світових інформагенцій вкидають повідомлення наступного змісту: “Це Магнітогорськ. Вибух газу в будинку. 2019 рік. Черговий фейк”. Таких повідомлень – сотні. Вони навіть не підкріплюють свої слова фотографіями з Магнітогорська. 

Розрахунок на те, що частина, особливо російських читачів, повірить на слово, бо тоді в них теж впав один під’їзд всередині будинку. А навіть якщо погуглити з телефону, то на невеликому екрані фото будинку з Магнітогорську видаються справді схожими на Запоріжжя.

Та навіть, на перший погляд, відрізняється кількість поверхів (10 і 9), є балкони на запорізькому будинку. Найбільша відмінність: в Запоріжжі частини будинку немає взагалі, тепер це виглядає як два будинки, а на російських знімках під’їзд обвалився не весь.

Ці відмінності видно навіть без прискіпливого вивчення знімків. Вибух в росії стався не в 2019 році,  а вранці 31 грудня 2018 року – навіть тут фейкарі збрехали.

 Але для тих, хто лише чекає на фразу “Украінскій фейк, как і в Бучє” цілком непогано підібрана версія. Вщент знищеними приватними будинками фейкарі вирішили знехтувати.

 

 

//
Exit mobile version