//

РОСІЙСЬКІ ПРОПАГАНДИСТИ ПЕРЕБРЕХАЛИ СЛОВА БЛІНКЕНА – Без Брехні

РОСІЙСЬКІ ПРОПАГАНДИСТИ ПЕРЕБРЕХАЛИ СЛОВА БЛІНКЕНА

Російські пропагандисти заявили, що держсекретар США Блінкен нібито заявив, що «російська армія здатна “перемолоти” війська України». Цю фразу одразу ж підхопили иніші засоби масової пропаганди. Через те, що у російські війська не досягли успіху в бліцкригу, то шукають інформацію задля підриву бойового духу українців.

Насправді 6 березня 2022 року Ентоні Блінкен в інтерв’ю для CNN заявив, що «російська армія набагато перевищує українську і має можливість продовжувати перемелювати неймовірно стійких і сміливих українців».

Є різниця між «мати можливість продовжувати перемелювати» та «здатна перемолоти».

А далі держсекретар США наголосив, що «просто виграти битву – це не виграти війну», хоча цей меседж дійсно важливий, але його росЗМІ ніколи не напишуть. Також Блінкен додав, що «захоплення (Путіним – ред.) міст не означає, що він завоює серця та розум українського народу. Навпаки, йому судилося програти. Український народ продемонстрував, що не дозволить себе підкорити Володимиру Путіну чи владі Росії».

І саме українська армія за даними Міністерства оборони України за дванадцять днів війни “перемелює” російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника склали:

особового складу ‒ понад 12 000 осіб,

танків ‒ 303 од,

бойових броньованих машин ‒ 1036 од,

артилерійських систем – 120 од,

РСЗВ ‒ 56 од,

засоби ППО ‒ 27 од,

літаків– 48 од,

гелікоптерів – 80 од,

автомобільної техніки ‒ 474 од,

кораблі /катери ‒ 3 од,

цистерн з ПММ ‒ 60,

БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 7.

Ще по темі:

//
Exit mobile version