//

РОСІЙСЬКИЙ ФЕЙК ПРО ЗНИЩЕННЯ “СЛОВАЦЬКОГО” КОМПЛЕКСУ С-ЗОО ТА МАНІПУЛЯЦІЯ ОПОНЕНТІВ ПРЕМ’ЄРА СЛОВАЧЧИНИ ПРО ЗРАДУ КРАЇНИ – Без Брехні

РОСІЙСЬКИЙ ФЕЙК ПРО ЗНИЩЕННЯ “СЛОВАЦЬКОГО” КОМПЛЕКСУ С-ЗОО ТА МАНІПУЛЯЦІЯ ОПОНЕНТІВ ПРЕМ’ЄРА СЛОВАЧЧИНИ ПРО ЗРАДУ КРАЇНИ

Не встигла новина про те, що Словакія передала Україні комплекс ППО С-300 з’явитися в інфопросторі, як рашисти заявили про знищення бойових машин. Крім того, місцева словацька опозиція почала розганяти зраду проти такого рішення, мовляв це залишить країну беззахисною.

У відповідь сам прем’єр Словаччини спростував обидва вкиди. Доповнюємо меседжі пана Едуарда Гегеру своїм аналізом ситуації.

 

ЩОДО ЗНИЩЕННЯ

Російські так звані медіа вчора 10 квітня розігнали «перемогу» про знищення одразу декількох українських комплексів С-300. В тому складі і саме того, який передала Словаччина. Нагадаємо, що за офіційною інформацією вони прибули в Україну 8 квітня.

Те, що такий крок ну дуже не сподобався кремлю, свідчить гучна і «грізна» заява так званого міністра, так званих закордонних справ, так званої росії лаврова, яка була озвучена ще 20 березня: «…москва «не допустит» передачи Украине С-300, это незаконно… Мы очень четко дали понять, что любые грузы, которые будут заезжать на территорию Украины, которые, как мы будем считать, перевозят оружие, станут законной целью. Это совершенно понятно».

Проте, як бачим, москалям не вдалося «не допустити» отримання нами комплексу ППО. Безумовно, що це не означає, що рашисти припинили полювання за такими комплексами. Але, є одна прикмета – коли на реальному полі бою у них нічого не клеїться, москальня розгортає інформаційну війну і рапортує «про перемоги», яких не існує. Тому, з великою вирогідністю, с комплексами все в порядку.

Це і підтвердив у себе на сторінках у Facebook і у Twitter прем’єр Словаччини: «SLOVENSKÚ S-300 NEZNIČILI. Ruská propaganda šíri klamstvá, že obranný systém zo Slovenska S-300 je zničený. Chcem upozorniť, že ide o nepravdivé informácie a sprievodné videá či fotografie sú staršieho dáta. Ukrajinská strana nám už tiež oficiálne potvrdila, že ide o dezinformácie. Переклад: СЛОВАНСКИЕ С-300 НЕ УНИЧТОЖЕНЫ

Российская пропаганда распространяет ложь о том, что система обороны С-300 из Словакии уничтожена. Хочу предупредить, что это ложная информация и сопутствующие видео или фото – более старые данные. Украинская сторона тоже официально подтвердила нам, что это дезинформация».

ЗРАДА СЛОВАЧЧИНИ

Крім того словацькі опозиціонери – колишні прем’єри країни Петер Пеллегріні (2018-2020 рр.) та Роберт Фіцо (2012-2018 рр.) розігнали у самій Словаччині «зраду», поширивши маніпулятивну заяву, що передача Україні комплексу С-300 – це зрада словацьких солдат і загроза безпеці Словаччини.

Прем’єр Едуард Гегер написав: «SAMÁ FALOŠ. Podľa dvojčiat Roberta Fica a Petra Pellegriniho darovanie obranného systému S-300 Ukrajine je aktom vlastizrady vojnových štváčov, ktorí ohrozili obranyschopnosť Slovenska. Aké obludné lži.

Переклад: «ЭТО ФЕЙКИ. По словам близнецов Роберта Фико и Петра Пеллегрини, пожертвование Украине системы обороны С-300 является актом предательства солдат, угрожавших защите Словакии. Какая чудовищная ложь!

«Близнецов» совсем не беспокоят, что в Украине ежедневно гибнут невинные мирные жители, которым нужен защитный зонтик. Целью российских атак являются жилье, домохозяйства, больницы, школы. Вы только посмотрите на кадры из Киева, Бучи, Мариуполя и новейшие из Краматорска. Кто оправдывает эти военные преступления, тот причастен к ним. Пожертвовав С-300, мы помогли соседу пережить трудные времена и спасли много жизней».

Це дійсно маніпуляція і неправда, бо в обмін на передачу Україні С-300, Словаччина отримала більш сучасну американську систему Patriot. Дану техніку країні передала Німеччина. А передислокація С-300 до нас відбулася тільки тоді, коли система Patriot заступила на бойове чергування у самій Словаччині.

Чому варто звертати увагу на таку інформацію, яку запустили колишні державні діячі Словаччини? Подібні заяви активно поширюються медіа і підхоплюються пропагандою. Такі меседжі можуть нашкодити ініціативам інших держав у передачі нам необхідного озброєння, посіяти сумнів у суспільстві – а чи не залишаємося ми беззбройними? Панічні настрої громадян можуть вилитися у протидію рішенням влади тих чи інших країн, відкритому спротиву або тиску.

Слід зазначити, що прем’єр Едуард Гегер у складі делегації разом з Президентом Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, та Високий представником ЄС Жозепом Боррелем декілька днів тому відвідали Бучу.

Ще по темі:

//
Exit mobile version