//

ТОП-зашкварних фейків: «до ЗСУ мобілізують собак», «нагорода ЗСУ містить зірку Давида» – Без Брехні

ТОП-зашкварних фейків: «до ЗСУ мобілізують собак», «нагорода ЗСУ містить зірку Давида»

В УКРАЇНІ СОБАК МОБІЛІЗУЮТЬ ДО ЗСУ

ФЕЙК. У мережі поширюють повідомлення про мобілізацію певних порід собак – вказано перелік порід. дату, до якої необхідно поставити улюбленця на облік, та зазначено: мобілізовані тварини можуть бути залученими до військових дій (скріншот «документу» – під матеріалом).

Фото також інформує: у разі відмови може бути притягнений до кримінальної відповідальності, при цьому не вказується чи то собака притягнеться чи господар.

НАСПРАВДІ. Насправді жодної мобілізації домашніх улюбленців не відбувається. А про фейковість даного оголошення вказують помилки у тексті, невідповідність законодавства, та відсутність логіки у підбірці собак.

 

«КИЇВСЬКА АКЦІЯ» ПРИ ПОКУПЦІ ДВОХ ТРУН ТРЕТЯ НАДАЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО

ФЕЙК. У іншому вкиді, що поширюється, йдеться про рекламу трун в одній з українських ритуальних служб. У ній вказано, що дана організація продає 3 труни за ціною двох.

НАСПРАВДІ. Жодних оголошень про подібну акцію на офіційних ресурсах ритуальної служби «ПП Прядко» ми немає. http://surl.li/eoqkp. Також це фото містить ознаки редагування.

НАГОРОДА ЗСУ «ЗАЛІЗНИЙ ХРЕСТ» МІСТИТЬ ЗІРКУ ДАВИДА

ФЕЙК. Проросійський телеграм-канал «Дмитрий Василец» поширює інформацію про те, що нагорода ЗСУ «Залізний хрест» містить шестикутну зірку (її також називають зіркою Давида). Це ніби пов’язане з тим, що Залужний та Зеленський та інші мають єврейське походження. http://surl.li/eoqkv

НАСПРАВДІ. Це фейк, а у центрі даної нагороди знаходиться не зірка Давида. Це герб роду Острозьких, про що свідчать історичні наукові дослідження, що є у відкритому доступі. http://surl.li/eoqpk

 

Матеріал підготовлено партнерами Мережі проектом GWARA MEDIA

Ще по темі:

//
Exit mobile version