//

«Українські нацисти страшніші за західних, а коронавірус вигадали англосакси». ФЕЙКИ від «прозахідного» патрушева – Без Брехні

«Українські нацисти страшніші за західних, а коронавірус вигадали англосакси». ФЕЙКИ від «прозахідного» патрушева

Час від часу в українському інфопросторі починає циркулювати інформація, яка активно підігрівається російськими експертами типу із табору дисидентів, лібералів, співчуваючих про, так звану, операцію «пріємнік» у кремлі. Серед прізвищ на цю посаду часто фігурує патрушев – секретаря радбезу рф. Мовляв, він типу прозахідник. І навіть не його самого пророчать у крісло наступного очільника всія московії, скільки його сина. Але невідомо якого – чи дмитра, чи андрія. І якщо розмова про синів патрушева – то окрема тема для публікації, бо ця молода кремлівська поросль добряче вкоренилася у сучасну московську номенклатуру (хто побачив там щось прозахідне – ???), то який «прозахідняк» сам старший патрушев чітко зрозуміло із ключових тез його нещодавнього інтерв’ю ерефським «Аргументам і фактам». http://surl.li/ccudp

Щоб зрозуміти «прозахідність» миколи патрушєва – буквально одне речення про, так звану, спецоперацію: «Ми не женемося за термінами. Нацизм потрібно або викорінити на 100%, або він підніме голову вже через кілька років, причому ще більш потворною формою». Така от прозахідність. Інші меседжі, а точніше – пропагандистські фейки та маніпуляції, які ретранслював патрушев спростували наші колеги з ресурсу The Insider. А ми додали до цих спростувань свій власний аналіз.

 

АНГЛОСАКСИ СТВОРИЛИ КОРОНАВІРУС

ТЕЗА 1 (Дослівно): «Отдельные эксперты высказывают мнение о рукотворности коронавирусной инфекции, полагая, что она могла быть создана в лабораториях Пентагона при содействии ряда крупнейших транснациональных фармацевтических компаний. К этой работе под госгарантии привлекались фонды Клинтонов, Рокфеллеров, Сороса и Байдена. Вместо заботы о здоровье человечества Вашингтон тратит миллиарды на исследование новых патогенов».

СПРОСТУВАННЯ

Припущення про штучне походження вірусу, що викликав пандемію, дійсно висловлювалися. Прихильники цієї теорії звертали увагу на подібність різних ділянок спайк-білка вірусу SARS CoV-2 з білками різних коронавірусів і на цій підставі припускали, що SARS CoV-2 – створений методом генної інженерії гібрид. Бачили в ньому і сліди «клітинних ножиць», тобто ферментів, що використовуються вченими для розрізання послідовностей нуклеїнових кислот, і незвичайні для коронавірусів поєднання нуклеотидів, начебто взяті з генетичної основи ссавців. Молекулярний біолог Ірина Якутенко у статті для The Insider у червні 2021 року пояснила, чому ці гіпотези неспроможні. Останнім часом інтерес до них у суспільстві практично згас.

Сценарій початку пандемії через аварію у вірусологічній лабораторії, де досліджували коронавірус, що мутував природним шляхом, досі вважають ймовірним. Але, як відомо, пандемія почалася з випадку хвороби в китайському місті Ухань, де розташований інститут вірусології, в якому проводяться дослідження, зокрема, і коронавірусів. Тому під підозрою перебуває китайська, а не американська лабораторія. І лише після того, як ця версія набула певної популярності, китайська урядова газета «Женьмінь жибао» опублікувала статтю, де висловлювалося припущення, що «нульовим пацієнтом» могла бути американська спортсменка, яка брала участь у Всесвітніх військових іграх 2019 року в Ухані. Схоже, саме китайську спробу перекласти відповідальність на США має на увазі Патрушев.

Дивує, як він не згадав, так звані, американські біолабораторії в Україні. Ще у 2020-2021 роках медівечуківські медіа-помийки ретранслювали фейк, що ці лабораторії також можуть бути причетні до поширення коронавірусу.

США СТВОРИЛИ ТАЛІБАН

ТЕЗА 2 (Дослівно): «Еще в середине 1980-х под контролем американских спецслужб для противодействия Советскому Союзу на афганской земле была создана „Аль-Каида” (запрещена в РФ). В 1990-х США для влияния в Афганистане и Центральной Азии создали движение «Талибан» (запрещен в РФ)».

СПРОСТУВАННЯ

Творець «Аль-Каїди» Усама бен Ладен у 1980-х роках підтримував афганських моджахедів, котрі боролися проти радянської окупації. США тоді співпрацювали із моджахедами. За деякими версіями, непідтвердженими, американське фінансування отримував і Бен Ладен. Але тоді спрацював принцип – ворог мого ворога – мій друг.

Але з Талібаном ситуація принципово інша. Цей радикальний суннітський ісламістський рух виник уже в 1990-х роках і поставив за мету повалити уряд на чолі з президентом Афганістану Раббані, створений моджахедами після виведення радянських військ. Джерела фінансування «Талібану» у перші роки його існування невідомі; за деякими припущеннями, до цього причетні Саудівська Аравія, ОАЕ та Пакистан. Але зовсім неможливо зрозуміти, навіщо США знадобилося б у ситуації, коли СРСР пішов з Афганістану і взагалі розпався, а холодна війна вважалася закінченою, підтримувати агресивне антизахідне ісламістське угруповання, що боролося проти лояльного до Заходу уряду Афганістану і керівництва «Північного альянсу».

УКРАЇНСЬКІ НАЦИСТИ СТРАШНІШІ ЗА ЗАХІДНИХ

ТЕЗА 3 (Дослівно): «Наверное, западники не снимут розовые очки до тех пор, пока озверевшие украинские молодчики не начнут буянить на их улицах. Кстати, не только в Европе. Вспомните недавний расстрел в американском Буффало. Хотелось бы у американцев поинтересоваться, в чем разница между неонацистом, расстреливающим людей в супермаркете, и боевиками „Азова” (запрещен в РФ), которые каждый день из года в год унижали и уничтожали мирное население Донбасса».

СПРОСТУВАННЯ

До подій 14 травня 2022 року в Баффало, штат Нью-Йорк, де 18-річний білий расист вчинив стрілянину в супермаркеті та вбив 10 людей, переважно афроамериканців, «українські молодики» жодного стосунку не мають. Вбивця – американець зі штату Нью-Йорк на ім’я Пейтон С. Джендрон.

Питання про схожість між діями расиста, який розстрілює ні в чому не винних відвідувачів супермаркету, і полку української Нацгвардії, який бере участь в операції з відновлення конституційного порядку, захисту країни від зовнішньої агресії росії – взагалі немає сенсу. Тут не проглядається нічого спільного.

Втім, рашистська пропаганда як тільки стався інцидент у Баффало угледіла схожість – у расиста, що стріляв було татуювання у вигляді символу «чорного сонця». У цій символіці соловйови/скабєєви «знайшли аналогію» із символікою полку «Азов».

РОСІЯ МАЄ ПРАВО ВИМАГАТИ РЕПАРАЦІЇ ВІД УКРАЇНИ

ТЕЗА 4 (Дослівно): «К слову о миллиардах. Зеленский заявляет, что россия должна выплатить Украине репарации… Это россия вправе требовать репарации от стран, спонсировавших нацистов на Украине, и преступного киевского режима».

СПРОСТУВАННЯ

Репарації — це форма відповідальності за шкоду, заподіяну внаслідок міжнародного правопорушення. Яке саме порушення міжнародного права вчинила Україна щодо росії, зрозуміти неможливо. Звичайно, від дій українських військових загинули, за оцінкою Міноборони України, близько 30 000 російських військовослужбовців, але це сталося на території України під час відбиття російської агресії. Факт агресії Росії проти України визнано Генасамблеєю ООН.

Але жодна з організацій не знайшла присутності нацистів і взагалі нацизму в Україні. Навіть пан Шольц, канцлер Німеччини, у телефонній розмові намагався переконати бункерного диктатора, що в Україні нацистів немає. Хто-хто, а Шольц розбирається у таких тонкощах. Але все було марно.

Ще по темі:

//
Exit mobile version