//

Російська пропаганда у Мелітополі пропонує відмовлятися від українського прізвища зі співачкою Фіїнкою на плакаті – Без Брехні

Російська пропаганда у Мелітополі пропонує відмовлятися від українського прізвища зі співачкою Фіїнкою на плакаті

Це ж багатонаціональна росія прийшла, а не «нацистська Україна», еге ж. Саме тому в тимчасово окупованому Мелітополі розмістили рекламу з закликом «очиститися від нав’язаного українського нацизму», тобто змінити українське прізвище та ідентичність на придумане російське під час отримання окупаційного паспорта.

 

 

Навіть німці у своїх аусвайсах не змушувала змінювати прізвища на німецькі.

У рашистів у рекламі «прекрасно» все. Прізвище Галушко (навіть тут написати справжнє «Галушка» росщелепа не дозволила) пропонують міняти на Глушкова. До чого тут глухота до галушки? Та «це ж було вже». Творці реклами явно надихнулися класикою: це ж Мазайло-Мазєнін. От тільки там висміювалася така заміна і намагання зросійщення Мазайла-Квача. А тут всерйоз пропонують таку послугу.

Та справжня комедія вийшла з фотографією українки. По-перше, дівчина у вінку випромінює радість, а не бажання позбутися всього українського. А по-друге, це фото української співачки-гумористки ФІЇНКИ. Вона відома своєю проукраїнською позицією. Тобто її фото на плакаті це десь як Яроша Візитвка з цукерками Рошен.

Ми пошукали в Гуглі та Яндексі за запитом «українка у вінку» та «дєвшука в вєнке» – фото ФІЇНКИ не видає взагалі. Тобто автори справді постаралися.

Сама Фіїнка відреагувала на цей плакат гумористичним постом:
Господи, злізь та й подивиси на се покаяніє. Як можно влупити фотографію максимально проукраїнської молодиці, гуцулки для заклику зміни прізвищ 🤦🏻‍♀️?
Цікаво чого саме моя фотоґрафія на обкладинці сеї новітньої інтерпретації «Мини Мазайла»? А,точно.
Я ж в одному з інтерв’ю сказала,шо я націоналістка. А тим каліцунам водно , шо нацистка,шо націоналістка.
Але приємно стати обличчям українсього нацизму😂😆

Йой,єк би то файно аби дітей мо@ких лякали Фіїнкою.
«Нє будєш спать, прійдьот Фієнка і здуєт тебя трембітай»😄
Пишу сей пост і доїдаю мальчіка в трусіках.
Слава Нації!
P.S. То в горбах робиласи знимка, заряжена мольфарями на дію «м@@ку на гіляку».

Цей пост за годину Інстаграм видалив “за мову ворожнечі”

До речі, це далеко не перший випадок, коли пропагандисти використовують українські фото в національних вбраннях у своїх агітках та рекламах на тимчасово окупованих територіях. Ми писали про такі плакати в Херсоні та Мелітополі. Мабуть, це вони так зображають “лагідну денаціоналізацію”. Але виходить не дуже: на окупованих територіях зараз неможливо без російського паспорта вижити: ні лікуватися, ні отримати пенсію( українську там зняти ніде, та й гривні не ходять). Без аусвайса – нікуди. Але нацисти в Києві, не переплутайте.

//
Exit mobile version