//

Верховний Суд не піддався на маніпуляції щодо оскарження Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» – Без Брехні

Верховний Суд не піддався на маніпуляції щодо оскарження Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів»

Одразу після опублікування Указу Президента України від 21.05.2019 року № 303/2019 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» почалися спроби оскаржити його законність до Верховного Суду. Зокрема суд підтвердив отримання двох таких позовних заяв.

 

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Дійсно Верховний Суд, відповідно до статті 266 Кодексу адміністративного судочинства України, є судом до якого законодавством передбачено можливість оскаржити законність Указу Президента України.

Ймовірно, подаючи заяви про оскарження Указу, позивачі розраховували на те що Суд відкриє провадження та відмовить, що називається, по суті питання, та в такий спосіб буде створена певна політична напруга тощо.

Проте, Верховний Суд не піддався на такі маніпуляції з боку позивачів та взагалі не відкрив провадження по таким заявам, тобто не почав їх розгляд, прагматично та повністю у відповідності до КАСУ пославшись на підпункт 1 пункту 1 статті 266 КАСУ, де вказано, суд розглядає подібні заяви на предмет перевірки саме їх законності за виключенням конституційності. В той час як Президент діяв виключно керуючись тими повноваженнями, що визначені Конституцією України, а тому таку перевірку може здійснити виключно Конституційний Суд України.

 

Автор: Олександр Владикін

//
Exit mobile version