//

Візуальна грамотність як ключовий момент медаіграмотності. Поради відомого фотожурналіста Джона Смока – Без Брехні

Візуальна грамотність як ключовий момент медаіграмотності. Поради відомого фотожурналіста Джона Смока

Незалежний фотограф і експериментатор з Нью-Йорка Джон Смок поділився з “Три точки. Знай, що дивишся” своїм досвідом по візуальній медіаграмотності. Що це таке? Наскільки це важливо? Чи можна ввести людину в оману, просто відретушувавши світло на зображенні? Про все це та багато іншого – у нашій постійній спільній рубриці.

Візуальна грамотність

Візуальна грамотність – це коли люди мають грамотний погляд на зображення. Коли ми говоримо про загальну грамотності, то це коли люди можуть писати і читати, або не просто писати і читати, а грамотніше. Те ж саме поширюється і на фотографію. Ми повинні підвищувати рівень візуальної грамотності, люди повинні ставити найважливіші питання, розуміти зображення, яке бачать, як це зображення було зроблено, і як журналіст, який зробив це зображення, повинен висвітлювати цю подію.

Сила зображення

По суті, інтернет і мобільні телефони являють собою візуальне середовище, а основою є фотографія. Фотографія – надзвичайно потужна сила, є вираз «одна фотографія – це тисячі слів». Фотографія крос-культурна, тому що вам немає потреби розуміти іншу мову, вам немає необхідності бути освіченими, щоб розуміти зображення. Зображення володіє незвичайною силою викликати емоції в людей, залучати і трансформувати їх.

Проблеми фотожурналістики

Дві основні проблеми фотожурналістики на сьогодні – це свого роду спроби візуальної маніпуляції в постпродакшн і правдивість самого зображення. В реальності зображення може розповідати аудиторії про подію, яка насправді і не сталася. Інша поширена ситуація – це коли не саме зображення вводить в оману, а текст до нього не відповідає дійсності. І знову ж таки, постпродакшн також є серйозною проблемою в достовірності зображення. Ще одна проблема на сьогодні – все більше і більше фотографів і навіть журналістів новинних редакцій використовують свої мобільні телефони. Сучасні мобільні телефони стали більш досконалими, але вони розроблені не для професійних журналістів, а для звичайних споживачів. А споживачі бажають використовувати не відповідні кольори, інструменти, вбудовані в телефон, які змінюють світло; змінювати швидкість відео, якщо говорити про відео.

Про шкоду стереотипів

Кілька років тому я був в Іспанії. І в той момент в країні ввели закон про те, що діти циган повинні ходити до школи. Це було нововведенням. Широке коло циган перебувало поза спільноти багатих іспанців. І коли діти циган приходили до школи, іспанці не пускали туди власних дітей. Це стало великою історією. І мені здавалося, що це найкраща фотографія маленької дівчинки-циганки. Вона сиділа одна в класі, тому що іспанці не пішли до школи. Вона була циганкою, але зі світлим волоссям. І тоді мій редактор сказав мені: «Ти що, не міг знайти кого-небудь більш схожого на циганку?» Я був роздратований і запитав, що він має на увазі. Тут зіграло його стереотипне мислення, незважаючи на те, що він редактор. Він хотів бачити ту картину, яка відповідає його стереотипам.

Поради фотожурналістів

Наша головна домовленість з аудиторією – ми показуємо те, що відбулося насправді. Це стосується того, як переданий колір, звідки падає світло. І якщо аудиторія не може вам довіряти в дрібницях, таких як передача кольору, напрямок світла, то як їй довіряти вашому матеріалу в цілому? Я вважаю, що велика проблема нинішніх фотографів полягає у великій конкуренції, і йде великий тиск, щоб створити видатний матеріал. І часто конкуренція в комерційних торгових точках. А комерція обмежує журналістику. Тому уникайте подібного тиску, маніпуляцій. Зараз дуже просто обробити маленьку деталь за допомогою фотошопу, але не робіть цього. Дуже просто використовувати HDR або інші інструменти, що змінюють колір або яскравість, не робіть цього. Якщо ти споживач мобільних телефонів, встанови мануал і старайся слідувати йому. Або в деяких випадках використовуйте програми, які дозволять вам розширити можливості вашого телефону оскаржити ваше зображення.

Поради читачам

У соцмережах ми схильні читати і фолловити однодумців. А іноді важливо, і я вважаю це гарною ідеєю, стежити і читати думки інших людей, подивіться на ситуацію з іншого боку. І, можливо, це допоможе вам сформувати більш повну і об’єктивну картину.

«Три крапки» – інформаційна кампанія з медіаграмотності. Її завдання – підвищити імунітет нашої аудиторії до маніпуляцій і пропаганді, і щоб людей з критичним мисленням стало більше.

Кампанія створена і підтримується в рамках проекту «Сприяння стабільності і миру в Центральній Азії», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікацій на цій сторінці є предметом відповідальності Internews і не відображає точку зору Європейського Союзу.

//
Exit mobile version