//

Виправдання окупантів про відступ від “неважливого” арсеналу в Балаклії – Без Брехні

Виправдання окупантів про відступ від “неважливого” арсеналу в Балаклії

Вчора українські війська трішки показали росіянам, що час забиратися з Балаклії. Це викликало хвилю фейків та дезінформації від “воєнкорів” та інших російських телеграм-експертів. Від запевнянь, що ЗСУ ніколи річку не перейдуть, до пояснень, що він нам і не важливий зовсім – той арсенал в Балаклії. 

 

Так учора лише за кілька годин пропагандисти навперебій кинулися придумати і заперечити аж чотири версії щодо складів боєприпасів в Балаклії. І кожен з “воєнкорів” на тих складах “був і сам все бачив”. Ми зібрали їхню брехню в хронологічному порядку.

Почалося все з заспокійливого посту від каналу “Записки Ветерана” о 15:59: “Ніякої паніки немає, в Балаклії стояли мобіки, а зараз підтягнуться резерви. Мови про глибокий прорив немає. Авіація, вся артилерія працює”

Вже за 10 хвилин “експерт” Боріс Рожин повідомив, що західну Частину Вербовки ЗСУ звільнили, але там підірваний міст і техніка не пройде. і взагалі просунулися лише тому, що там були резервісти, але російські резерви ось-ось прибудуть і тоді…

О 16:28 той же Рожин радісно повідомив, що підірвано ще два мости, активно працює авіація та арта рф.

Інший відомий фейк-воєнкор Коц буквально за хвилину почав запевняти, що до 65 арсеналу українські військові точно дійти не встигли. А якщо і дійдуть, то там нічого нема. Та і взагалі він “бачив”, як один “командарм” там всі реактивні снаряди до “Ураганів” давно вивіз.

Його ідею про “неважливість” арсеналу одразу підхопив пропагандист “Записки Ветерана”, який хвилинами раніше писав, що жодний прорив не йдеться. Запевняння, що арсенал не візьмуть, прориву не буде, підтримка близько, десь зникли. Почалося виправдання здачі. Він розписав свою “правдиву” історію, “Когда я попал на арсєнал”, то нібито на власні очі бачив, що на арсеналі зберігався лише брак. Так на всіх ящиках і було написано БРАК. А все гоже було давно відстріляно. Тобто Коц бачив як справні снаряди вивезли, а він бачив як їх там і не було. 

До відволікання уваги за лічені хвилини приєднався Рожин. Вже о 16:35 він розказав свою “експертну” історію про “незначну цінність” арсеналів в Балаклії.Українці, буцімто не такі добренькі, щоб лишати повний арсенал.  За його версією там все давно було продане, потім підірвано, щоб приховати продаж, а під час захоплення росіянами в березні підірвано ще раз. Щось цінне звідти звісно росіяни повивозили (командарм Коца). Тобто зараз там якщо щось і є, то незначне.

Коц натомість заперечив версію про “суцільний брак” і продовжив  “документальну” історію “Когда я попал на арсєнал”. Він заявив, що арсенал – це десятки бетонних ангарів, і в кінці квітня вони були набиті цілком робочими боєприпасами звідки їх Уралами вивозили окупанти. А з Градів так взагалі стріляли прямо зі складів по Ізюму.

Окремо Коц заперечив і Рожину, що спалити такий арсенал повністю просто неможливо. Те що горіло у 17 році – це була лише некондиція, що зберігалася надворі чи в звичайних складах. Бетонні ж ангари навіть під час захоплення росіянами  пошкоджені не були.  Їх можна хіба що кожен замінувати і окремо підірвати. 

“Вєтєран” йому заперечив, що за два місяці росіяни таки вистріляли весь арсенал.

Тобто пропагандисти протягом години згодували читачам такі версії:

Як бачимо, пропагандисти забалакали тему, навіть влаштували нібито суперечку про цінність порожнього арсеналу, щоб відвернути увагу читачів від реального перебігу бойових дій і підготувати до того, що арсенал, як і Балаклію росіяни втратять.

О 17:38 ще один “воєнкор” Котєнок спробував востаннє заспокоїти, що до 65 арсеналу ЗСУ не дійшли, і повторив ту ж пісню про річку.

Надалі про арсенал воліли не згадувати і перемикнулися на молитви за “героїчних СОБР-івців”, казкові історії про “20 вдв-шників, які врукопаш 400 українців поклали” і “100 тисяч бійців-наркоманів, які ось-ось прибудуть”, тому “можливо доведеться відступити”. 

І лише сьогодні, після того, як відео від ЗСУ з ростехнікою, покинутою в одному з ангарів арсеналу облетіло всі мережі, пропагандисти змушені були визнати, що арсенал таки звільнено, як і північно-східну частину Балаклеї.

А весь героїчний епос кудись випарувався, як раніше дві баржі та 60 катерів фейкового десанту на ЗАЕС.

 

//
Exit mobile version