//

ЯК ФЕЙКОВИЙ «МИРОТВОРЕЦЬ» МАРИНА ОВСЯННІКОВА НЕ ВИЛАЗИТЬ З ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ, ДЕ РОЗКАЗУЄ ПРО «ХАРОШИХ РУССКІХ» – Без Брехні

ЯК ФЕЙКОВИЙ «МИРОТВОРЕЦЬ» МАРИНА ОВСЯННІКОВА НЕ ВИЛАЗИТЬ З ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ, ДЕ РОЗКАЗУЄ ПРО «ХАРОШИХ РУССКІХ»

Так звана опозиційна журналістка Марина Овсяннікова після своєї «героїчної» появи в ефірі російського каналу тепер поширює кремлівські наративи на європейському телебаченні.

Нагадаємо, ця дама помахала плакатом «нет войне» в ефірі російського пропагандистського каналу і тепер, очевидно, отримала за це кредит довіри у західних ЗМІ. Зараз вона займається тим, що транслює кремлівський наратив про те, що «прості люди не повинні страждати».

Так, Овсяннікова розмістила на сторінці в Instagram допис, у якому розповіла про свій нещодавній виступ у прямому ефірі програми «Che tempo che fa» італійської телекомпанії RAI. «Журналістка» написала, що вина за все, що відбувається в Україні, лежить конкретно на путіні, а не на російських людях. Зокрема, виступила проти західних санкцій. Однак через деякий час вона свій допис «підчистила» – видалила геть усе, крім згадки телекомпанії. Розберемо, що ж вона написала.

МЕСЕДЖ: «Русофобія неприпустима. Російські люди не повинні нести відповідальність за те, що відбувається в Україні… Виступила проти західних санкцій. Від них страждають в першу чергу прості люди. Моя мама-інвалід  не може купити необхідні ліки. Моя дочка не може розплатитися за шкільні обіди своєю віртуальною карткою… Тільки культура здатна об’єднати нас в такий важкий час».

СПРОСТУВАННЯ

Цей меседж – кремлівський наратив, який поширюють останні два тижні. Роспропагандисти і так звана інтелігенція як у росії, так і в еміграції почали говорити про те, щоб Захід пом’якшив санкції для «простих росіян» (бо, віддамо належне – санкції діють просто чудово).

І варто розуміти, що ті, хто поширюють ці меседжі, намагаються вклинитися в порядок денний і змусити Європу співчувати «хорошим русскім, які хочуть міра». Всередині західної спільноти просто зараз поширюють провладні російські наративи під соусом ліберальності.

Нагадаємо, в росії немає вільних журналістів. А ті, які раптом починають виступати «за мир», роблять це не просто так, а за готовою методичкою. Вони вісім років російсько-української війни обслуговували пропагандистські канали, то чому зараз варто їм вірити?

У війні росії проти України винен не тільки путін. Винен кожен росіянин і це їх колективна відповідальність. Кожен з них своїм мовчанням дозволяє, щоб ракети і бомби знищували мирні українські міста і їх жителів.

 

Авторка: Світлана Кирилова

 

 

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version