//

Як Кернес і Ко з «Опозиційного Блоку» маніпулюють на соціально важливих для громадян питаннях – Без Брехні

Як Кернес і Ко з «Опозиційного Блоку» маніпулюють на соціально важливих для громадян питаннях

Одним з лідерів партії «Опозиційний блок» є мер Харкова – Геннадій Кернес. Також до складу партії входять не менш впізнавані харків’яни Михайло Добкін та Євген Мураєв. Актуальним є перевірка їх чергових обіцянок і досягнень, що містяться у агітаційному інформаційному бюлетені і розповсюджується серед громадян Харкова. Агітка насичена меседжами… і маніпуляціями.  

 

МЕСЕДЖ 1: «Пенсія не нижче 40% від середньої заробітної платні в країні».

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Середня заробітна плата розраховується окремо для кожного регіону, а також залежить від галузі праці та навіть від окремого підприємства. Вираховується за принципом середнього арифметичного.

В цьому році Пенсійним фондом України встановлена і середня заробітна плата у   розмір 8 328,77 грн. Ця сума враховується не тільки при обчислені пенсій – з неї сплачуються страхові внески, про що також згадує Пенсійний фонд.  40% від середньої зарплати становить 3 331,2 грн.

Проте варто згадати, що мінімальну заробітна плата в Україні складає 4 173 грн., і саме з проценту заробітних плат виплачуються кошти пенсіонерам. Отже, підвищення пенсії = підвищенню мінімальної заробітної плати, і це вже не компетенція депутатів. Але про це в «рішучих змінах» Опозиційного блоку нема ані слова.

 

МЕСЕДЖ 2: «Доступна дошкільна освіта, безкоштовна повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта.

 

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТАЦІЯ:


За Законом України «Про дошкільну освіту» офіційно визнано, що дошкільна освіта в Україні є безоплатною та доступною для всіх, тому невідомо, як ще доступнішою хочуть зробити її в Опозиційному блоці.

Так само за Законом «Про середню освіту» визнано відповідну безоплатною та доступною для громадян України.

І з професійно-технічною освітою маємо таку ж саме картину: Закон «Про професійно-технічну освіту» гарантує її безоплатність.

 

МЕСЕДЖ 3 (Генадій Кернес): «Харьков – единственный город в Украине, который при финансовой поддержке ЕБРР и ЕИБ реализует крупные инфраструктурные проекты: строительство новой ветки метро в сторону Одесской»


ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Мер міста Харкова насправді частенько хизується закордонними впливовими інвесторами, проте такі інвестиції надаються не лише Харкову. Так,наприклад, Міністерство інфраструктури України  повідомляє, що ЄБРР та ЄІБ виділили Україні 176 млн. грн. на покращення безпеки дорожнього руху. Ці кошти отримав не тільки Харків, але й Київ, Львів, Одеса, Дніпро.

Геннадій Кернес намагається підняти рейтинг Харкова в очах виборців, а з ним і свій власний, як мера цього міста.

 

Авторка: Анастасія Маркова

//
Exit mobile version